Lille og vandtæt lyd fra IKEA

iPhone 15 Pro Max får super-tele

(Foto: Gizchina)

Selv om det varer et halvt år, inden Apple lancerer næste generation iPhones, begynder rygterne at rumstere stærkere og stærkere, hvad iPhone 15 mon vil rulle ud med af nyheder.

De fleste lækager kommer i de kinesiske sociale medier. Måske ikke så mærkeligt, for Apple får stadig fremstillet de fleste af sine iPhones på fabrikker i Kina – og de må for længst være i gang med forberedelserne til iPhone 15.

Langt de fleste informationer drejer sig om iPhone 15 Pro Max, der trods sin høje pris er blevet en bestseller for Apple.

De nye Max-modeller skal således få markedets tyndeste rammer omkring displayet. Samtidig bliver iPhone 15 Pro Max den første Apple mobil med en telezoom i periskop-design.

De to dyreste iPhone 15 modeller skal få verdens tyndeste rammer omkring skærmen. Her ses de på et billede fra det kinesiske medie Weibo. (Foto: WhyLab /Weibo)

Apple har aldrig været særlig god til at pakke sine skærme ind på en elegant måde. Mange Android telefoner har tyndere rammer.

Apple tog et stort skridt med iPhone X, men er fortsat ikke med blandt bedste. Dét skal åbenbart ændre sig med iPhone 15 Pro Max.

Her skal rammerne være tyndere end noget andetsteds. Kun 1,55 mod de nuværende 2,17 mm ”tykke” på iPhone 14 Pro Max.

Til sammenligning er display-rammerne 1,93 mm på Samsungs seneste Galaxy S23 telefoner. På Xiaomis helt nye model 13 er de 1,81 millimeter.

Skærmenes størrelser vil være de samme som på de nuværende iPhone 14 modeller:

Som den første Apple telefon nogensinde vil iPhone 15 Pro Max – alias iPhone 15 Ultra – få en telezoom med periskop teknologi. (Foto: Weibo)

Det betyder bl.a, at de to ”billige” iPhone 15 og iPhone 15 Plus fortsat må undvære Pro versionernes ProMotion teknologi.

Vigtigste manko: Skærmene har kun 60 Hz billed-opdatering, hvor alle konkurrenter har 90 eller 120 Hz. Det kan mærkes under afspilning af videoer og i moderne computerspil.

En anden stor forskel er, at iPhone 15 og 15 Plus må nøjes med Apples A16 Bionic processor, der blev lanceret sidste år.

De dyrere iPhone 15 Pro og Pro Max får til gengæld den helt nye A17 ”motor”, der bygges med markedets hurtigste 3 nm teknologi.

For foto-fans er Pro Max varianten igen den mest interessante:

Efter pres fra EU indfører Apple USB-C stik på sine kommende iPhone 15 telefoner. Kun Apples egne USB-C kabler vil dog kunne opnå hurtig opladning af iPhones batteri. (Foto: Gizchina)

Som den første Apple telefon nogensinde ventes Pro Mac at få en telelinse i periskop design. Den vil bl.a. sikre en optisk zoom med seks gange forstørrelse mod de nuværende tre gange på iPhone 14 Pro Max.

Periskop-zoomer kendes fra flere topmodeller i Android lejren. De indeholder to separate spejle, der skal reflektere lyset en ekstra gang, før det når frem til billed-sensoren.

Tele-objektivet med periskop bliver det vigtigste salgs-argument for Pro Max, fordi de øvrige tre iPhone 15 modeller ikke har denne specialitet.

Alle iPhone 15 telefoner vil til gengæld komme med vigtige ændringer, der gør dem kompatible med EU-reglerne.

De nye ting ses både i det nye iOS 17 styresystem, men måske mere tydeligt i at iPhone 15 får USB-C stik. Slut med Apples eget Lightning kabler. I hvert fald på de iPhones, der sælges i Europa.

Apple lægger sig dog ikke på ryggen og accepterer ikke alt, hvad EU foreskriver:

Skærmene på iPhone 15 Pro og Pro Max vil få lysstyrken øget fra 2.000 til 2.500 nits. Det vil gøre det nemmere at læse displayet selv i direkte sollys. (Foto: Apple)

Derfor ventes iPhonens USB-C stik at være en smule anderledes end dét, der sidder på f.eks. Android smartphones.

Selve det fysiske stik er det samme, så man i princippet kan bruge samme ladekabel på tværs af alle mobiltelefoner.

Det er ideen med EU’s krav om USB-C på alle bærbare elektroniske enheder fra 2024. Fra elektriske tandbørster og trådløse øretelefoner til mobiler, tablets og laptops.

Den hurtigste opladning eller overførsel af data får man dog kun, hvis man benytter Apples egne USB-C kabler. Almindelige USB-C kabler dur, men fungerer mere langsomt.

Til sidst: Mere og mere hårdnakkede rygter i de kinesiske sociale medier vil vide, at Apple vil omdøbe Pro Max til iPhone 15 Ultra og Plus modellen til iPhone 15 Max.

I sidstnævnte tilfælde er det en slags relancering, fordi iPhone 14 Plus er blevet lidt af en fiasko og er Apples dårligst sælgende nye iPhone….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille og vandtæt lyd fra IKEA