De bliver ramt af EU’s nye DMA-regler

Når ørepropper bliver til et smykke

(Foto: JING)

Normalt skriver jeg ofte om trådløse øretelefoner. Ganske enkelt, fordi der hele tiden kommer så mange nye modeller på markedet.

I dag vil jeg bryde lidt med traditionen. Dagens nyhed er nemlig et sæt ørepropper, der ikke kun isolerer effektivt mod støj, men også ser rigtigt flotte ud.

Faktisk er de så dekorative, at jeg godt kunne forestille mig, at mange piger og kvinder kunne finde på at bruge de nye JING earplugs som øresmykker.

(Foto: JING)

De kan jo være rigtigt dekorative, når man f.eks. går til en koncert eller i en moderne IMAX biograf, hvor lydtrykkene let kan komme op i det skadelige område.

Ørepropperne kan f.eks. også være praktisk til motorsport arrangementer, skydning eller arbejder et sted med larmende maskiner.

Endelig er der jo mange, som har svært ved at finde ro, når de rejser med fly eller sover ved siden af en person, som snorker.

I alle tilfælde kan JING klare ærterne ved at dæmpe den lyd, der trænger ind i øregangen, med hele 28 dB. Uden at folk omkring opdager det. De tror, at man bærer et øresmykke med en ædelsten.

(Foto: JING)

De elegante ørepropper er skabt af den internationalt kendte designer Carol Cheng, der fra egne erfaringer ved, at der er mange mennesker med følsomme ører og måske øreskader.

Faktisk er der tale om 466 millioner mennesker eller over fem procent af verdens befolkning, som har høre-nedsættelser. De fleste er 60 år eller derover.

Høre-problemerne sker ofte, fordi de i deres tidligere liv har været udsat for støj, som de ikke har beskyttet deres ører imod.

Mange flyselskaber udleverer gratis ørepropper, og man kan købe dem billigt i f.eks. apoteker og Matas.

(Foto: JING)

Men ingen af dem er ligefrem elegante. De er mere funktionelle end kønne, og så er de ikke alle lige effektive til at holde støjen borte eller behagelige at bære i ørerne i længere tid.

JING forsøger at være anderledes. Ideen er at lave en rigtig god øreprop, der samtidig er moderigtig og pæn at gå med.

De nye ørepropper er fremstillet af blødt og fleksibelt silikone, der har en ”hypo-allergensk” og ufarlig overflade.

Smykkestenene er naturligvis ikke ægte til den pris. De er rhinsten, som let kan udskiftes og fås i flere farver, så de matcher hårfarve og tøj.

Øretipperne – altså den del, der sidder inde i øregangen – kan vælges i tre forskellige størrelser. Dertil kommer, at ørepropperne kan vaskes og genbruges mange gange.

Fabrikanten af JING henter med succes finansiering af en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Her kan interesserede forudbestille et sæt med bæreæske og ekstra tilbehør til en rabatpris på 32 dollars eller ca. 220 kroner. Det er 20 procent under den senere butikspris.

JING fås i sort eller hvid, og de skal efter planen leveres til kunderne i april….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bliver ramt af EU’s nye DMA-regler