Hvad med at tage en robot med i seng?

It-kriminelle lurer ved årsopgørelsen

(Foto: Tumisu / Pixabay)

Cyber-kriminelle er blevet meget dygtigere til at snyde danske internet-brugere end tidligere.

De udsender velformulerede lokke-mails, ringer direkte til borgere for at lokke MitID oplysninger ud af dem, og de ligger lige nu og lurer, når danskere i hundrede-tusindvis stiller sig i kø for at tjekke deres årsopgørelse hos SKAT.

Den ofte timelange ventetid i kø hos Skat.dk kan let få danskerne til at sænke opmærksomhed og parader lidt, advarer Jørn Guldberg. Han er it-sikkerheds-ekspert hos Ingeniørforeningen IDA.

“Når der er en mulig udsigt til, at den enkelte kan få penge tilbage, ved de it-kriminelle, at det er nemmere at fuppe folk. Det udnytter de til fulde, og har sikkert planlagt deres tiltag længe,” forklarer han.

Jørn Guldberg advarer samtidig om, at de it-kriminelle ikke længere kun er amatører i en mørk kælder, men nu er velinformerede og arbejder professionelt og struktureret.

Desuden benytter mange af de, sig af kunstig intelligens, hvilket har giver dem nye og effektive redskaber i værktøjskassen.

”Tidligere var deres angrebsforsøg fyldt med stavefejl og dårligt kopierede firma-logoer. De ting er i stor stil forsvundet, og de it-kriminelles henvendelser på både mail og mobil virker mere og mere troværdige. Selv for eksperter er det svært at se forskel på et svindelnummer og en ægte henvendelse,” advarer han.

En af de mest udbredte metoder er “phishing”, hvor de it-kriminelle i forbindelse med årsopgørelsen udgiver sig for at være fra SKAT, og forsøger at få folk til at sende oplysninger over sms, telefon eller e-mail.

”Det skal man lade være med. I stedet for at få et par tusinde kroner tilbage i skat kan man stå med store problemer. Desuden skal man ikke klikke på eventuelle links i disse mails eller sms’er, der angiveligt kommer fra SKAT,” siger Jørn Guldberg.

SKAT og andre offentlige myndigheder vil aldrig bede borgere om at afgive personoplysninger eller bankkonto- eller betalingskortoplysninger….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad med at tage en robot med i seng?