Nu får tablets satellit kommunikation

Google hjælper Europa med data-sikkerhed

(Foto: Google)

Google har erklæret, at man vil hjælpe europæerne med en bedre datasikkerhed, der især er truet af malware og anden farlig software.

Den amerikanske internet-gigant åbner derfor et nyt Safety Engineering Center (GSEC) i Malaga på den spanske solkyst.

Det nye center skal supplere Googles to andre lignende adresser i Dublin og München.

Her forsøger man i samarbejde med europæiske it-specialister, regeringer og virksomheder at finde et godt modtræk til den stigende trussel fra cyber-angreb.

Ud over at bekæmpe cyber-trusler skal Googles nye GSEC Malaga fokusere på at hjælpe andre med at forbedre deres it-systemer og datasikerhed.

Ifølge Google er der mangel på dygtige specialister i it-sikkerhed i Europa. Det gælder ikke mindst i området malware, som omfatter alt fra virus til trojanske heste og phishing.

Det nye spanske GSEC center skal bl.a. tilbyde workshops med personlig træning i it-sikkerhed for ansatte i den offentlige sektor, politikere, virksomheder, jobsøgende, NGO’er, skoler og universiteter.

Google har stor erfaring med undervisning Over 12 millioner har allerede deltaget i Google kurser i Europa.

I forbindelse med åbningen af det nye center i Malaga har Google.org doneret 10 millioner dollars til at træne enkelt-personer og offentlige institutioner i cyber-sikkerhed.

Google vil benytte de seneste nye tiltag i kunstig intelligens (AI) til at forbedre datasikkerheden i den europæiske del af internet og hos virksomheder, som er koblet på nettet.

Google vurderer, at AI kan identificere farlig software hurtigere, mere præcist og hos flere it-brugere end de nuværende værktøjer på markedet….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu får tablets satellit kommunikation