Så mange lytter til radio nu om dage

Mål dit helbred med dine øreringe

(Foto: Raymond Smith / University of Washington)

Når folk taler om “wearable” eller “bærbar tech”, tænker de nok mest på smartwatches eller fitness-ure. Altså ting, som man bærer på sin underarm.

Grundlæggende kan man vel kalde al den teknologi, der kan bæres på kroppen, for ”wearables”. Altså også mavebælter, finger-ringe, øretelefoner – eller øreringe.

Faktisk er der mange designere, som flirter med tanken om at kombinere moderigtige smykker med sundheds-relaterede egenskaber.

(Foto: Raymond Smith / University of Washington)

Den menneskelige krop er jo en ren skatkiste af informationer og data, alt efter hvor man placerer sine sensorer og målere.

Termometre stikker man f.eks. enten i rumpen, i munden eller lader de nyeste varianter måle krops-temperaturen ved at holde dem kort tæt på patientens pande.

Moderne smart-ure måler sig frem ved bogstavelig talt at sende lysstråler gennem skindet på vores håndled og ned til blodårerne. Smarte ringe gør stort set det samme – blot på brugerens ringfinger.

Når Thermal Earrings kommer i storproduktion, kan de bygges meget mindre end prototypen. (Foto: Raymond Smith / University of Washington)

Ved hjælp af sensorer og intelligent software kan mange vigtige detaljer om kroppen blive beregnet. Også det bevægelses-mønster og de antal skridt, man har taget i løbet af et givent tidsrum.

Læger, forskere og elektronik-fabrikanter er ikke helt enige om, hvor på kroppen man kan hente de mest præcise data om forskellige ting.

Mange af dem mener således, at vores ører – både øregangen og øreflippen – er et optimalt sted til f.eks. at måle brugerens temperatur eller puls.

Netop den antagelse ligger til grund for de nye Thermal Earrings, der er udviklet af et forskerhold på University of Washington i USA.

(Foto: Raymond Smith / University of Washington)

Det skal være et øresmykke, der kan mere end blot pynte og se godt ud. Elektronikken kan gøres så lille, at smykke-designere må kunne gøre underværker.

Øreringene sender sine malinger trådløst via Bluetooth til en app på mobiltelefonen. Strømmen kan komme fra f.eks. en lille solcelle eller via kinetik – altså bevægelse. Et knap-batteri er der næppe plads til.

Dertil kommer, hvad den anden ørering skal bruges. Kun én er jo nødvendig til at tage bærerens temperatur. Har nogen en god idé?

Lige nu er Thermal Earring en prototype, der sagtens kan bygges mindre, når den kommer i storproduktion. Spændende at se, hvornår det sker….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så mange lytter til radio nu om dage