TCL mobil har nyt papir display

Oppo har første ur med blodsukker måling

(Foto: OPPO)

En stor del af danskerne kender OnePlus som et af markedets store fabrikanter af smartphones. På det seneste også af tablets, tastaturer, øretelefoner og ure.

Langt færre er klar over, at OnePlus ejes af det kinesiske elektronik-mærke oppo og på den måde har søskende som Vivo, oppo, Realme og iQOO. Sidstnævnte er gamer-fokuserede mobiler.

Oppo er et stort navn i mange markeder. Ikke kun i Kina, hvor oppo periodevis har været landets størstew smartphone mærke.

For ikke at kannibalisere markedet for OnePlus, der er et stort navn i Skandinavien, har oppo holdt sig borte fra dette område af verden.
Spørgsmålet er, om oppo bliver ved med at gøre det. oppo har nemlig udviklet en række produkter, som sagtens kunne blive hits hos danskerne.

Spørgsmålet er, om oppo bliver ved med at gøre det. Oppo har nemlig udviklet en række produkter, som sagtens kunne blive hits hos danskerne.

(Foto: oppo)

 

Det er f.eks. de to klap-mobiler Oppo Find 2 Fold og Find N3 Flip, der konkurrerer direkte med Samsungs to store Galaxy Z bestsellere.

Målet med oppo’s seneste nyhed er dog snarere Apple. Med sin avancerede features og firkantede design går det nye oppo Watch 4 Pro efter Apples dyreste Watch Ultra ur.

Det vigtigste salgs-argument kunne være, at Watch 4 kan måle brugernes blodsukker niveau i ”real time” og, uden at diabetikere skal stikke sig i fingeren.

Det er en feature, som både Apple, Samsung og Huawei har annonceret flere gange, men aldrig har vist i praksis i et ur, som kan købes i almindelige butikker.

Dertil kommer de mere velkendte og sundheds-relaterede målinger som hjerterytme plus, krops-temperatur, blod-iltning, søvn-kvalitet, stress-niveau og elektro-kardiogrammer (EKG).

(Foto: oppo)

Og når vi nu er ved det sunde: Oppo Watch 4 Pro kan genkende og holde styr på over 100 sports- og fitness-typer med bl.a. GPS-opkobling. Målingerne skal være i professionel kvalitet.

Designet virker mere afrundet og lækkert end Apples. Skærmen er en AMOLED type på hele 1,91 tommer. Den sidder i en urkasse af rustfrit stål og keramik. Billed-opløsningen er 378 gange 496 punkter alias 326 punkter pr. tomme – ppi.

Oppo har ikke indbygget én, men hele to processorer. Det har vi ikke set før i smartwatches. Heller ikke hos Apple.

Den ene processor er en Snapdragon W5 fra Qualcomm til de tunge opgaver, mens et BES 2700 chipsæt klarer de knap så intensive.

Oppo skal selv skifte automatisk mellem de to processorer for at holde strømforbruget så lavt som muligt.

Med det nye OPPO ur skal diabetikere slippe for at stikke sig i fingeren for at måle deres blodsukker niveau-(Foto: Isens USA / Unsplash)

 

Det ser ud til at lykkes, hvis OPPO’s løfter om en batteri-spilletid på vilde to uger på en opladning. Tilmed kan batteriet fyldes op på kun 65 minutter.

Endelig skal oppo Watch 4 diske op med eSIM, NFC og Bluetooth 5.0 og betjening via håndbevægelser. Wi-Fi nævnes mærkelig nok ikke, men måske det har med strømforbruget at gøre.

Trods alle disse lækkerier hævder oppo, at det nye ur kan køre i op til 14 dage på en batteri-opladning. Det må være med GPS og andre funktioner koblet fra.

Oppo uret skal samtidig være kompatibelt med Apples iOS 13 eller højere samt Android fra version 8 og opefter.

Oppo lancerer i første omgang sit nye super-ur på det kinesiske marked. Her fås det sort og brunt til priser fra 2.199 yuan. Det er nogenlunde det samme i danske kroner og meget billigere end Apple Watch Ultra….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TCL mobil har nyt papir display