Her er fremtidens videomøde

Snak med dine sneakers

(Foto: Baliston)

Glem alt om et fitness armbånd eller et smartwatch med sundheds-sensorer til at orientere om,hvor mange skridt man har taget på en dag.

Ingen ved bedre om den slags end de sko, man går med. Problemet er bare, at de som regel er lidt dumme og ikke er specielt gode til at informere om tingenes tilstand.

Den berømte franske designer Philippe Starck sørger nu for, at ens fødder kan tale. Eller rettere de sneakers, man bærer på dem.

(Foto: Baliston)

I samarbejde med nystartede Baliston i Californien har Starck udviklet markedets første ”tech-augmented” sko, der kan registrere bærerens biometriske data og sende oplysningerne trådløst til en app på mobiltelefonen.

Baliston har anbragt anbragt en særlig sensor i sålerne på sine nye sneakers. Ikke ulig den, man også ser på bagsiden af smartwatches og fitness-ure, hvor den tæller skridt, vandrede afstande, puls, hjerterytme osv.

Helt så mange data kan de første ”kloge” sneakers dog ikke aflevere. De nøjes med skridt og kroppens holdning.

(Foto: Baliston)

Baliston skoene holder således øje med fodens drejning under gang og løb (”pronation”), vinkling (”supination”), fremdrift (”propulsion”), symmetri, hastighed og hælens tryk-belastning mod jorden.

Alt i alt kalder Baliston en overvåger af”føddernes DNA”. Vigtige elementer, når skobæreren f.eks. har tendens til at blive hurtigt træt, få rygsmerter eller pådrage sig skader.

Philippe Starck har altid godt kunnet lide ny teknologi. Derfor har skoene fået indbygget en chip med kunstig intelligens (AI), der lærer sin brugers vandre-vaner at kende, udsender advarsler og giver gode råd til en bedre og mere sund måde at gå på.

Den franske designer Philippe Starck viser, hvordan brugeren selv kan udskifte sliddele i de kloge sneakers. (Foto: Baliston)

Informationer og rådgivning sendes fra sneakerne via Bluetooth op til en Baliston Connect app, som brugeren har installeret på sin smartphone.

Baliston vil løbende opgradere app og sensorer, så skoene kan sladre om flere detaljer i bærerens helbred. Måske lige så meget om puls, hjerterytme og stress, som avancerede smartwatches praler med nu om dage.

Sneakerne vil samtidig få såkaldte OTA opgraderinger ligesom mobiltelefoner. OTA står for “Over The Air”. Det hele foregår trådløst og automatisk.

De nye kloge sneakers skal sælges via et abonnement, der betaler for løbende opdateringer og nye såler og affjedring i skoene.

Den indbyggede sensor måler nemlig også slitagen af skoene og sørger for, at nye sliddele bliver sendt automatisk med posten – uden ekstra omkostninger.

Endelig har den meget miljø-fokuserede Philippe Starck også haft stor indflydelse på de materialer, de smarte sneakers bliver fremstillet af.

De smarte sko ankommer i en indpakning i stil med en æggebakke. (Foto: Baliston)

Samtlige materialer kan således genbruges inklusive økologisk bomuld, bio-plastik, sukkerrør, gummi og lim.

De Baliston by STARCH Tech Augmented sneakers koster 250 dollars pr. par eller ca. 1.750 danske kroner. Med i prisen følger ét års opdateringer af software og reservedele.

De kloge sneakers fås desuden i fire forskellige farve-kombinationer….

Sensorerne i skoene kan sladre en masse om brugerens skridt-tal, vandre-tempo, kropsholdning og fodstilling. (Foto: Baliston)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er fremtidens videomøde