Første land forbyder benzinbiler

Punkt er smart og minimalistisk

(Foto: ISP Today / Punkt)

I skyggen af markedets store smartphone fabrikanter lever fortsat små niche-virksomheder, der prøver at markere sig på ting, som de giganterne enten overser eller ikke synes er interessante nok til masse-markedet.

En af dem er schweiziske Punkt. Her har man specialiseret sig i at bygge minimalistisk designede mobiltelefoner og lommeregnere, der godt kan minde om de legendariske Braun produkter fra 1970’erne.

Det seneste nye udspil fra Punkt er mærkets første smartphone – Punkt MC02 5G.

Den er ikke kun meget karakteristisk i sit udseende. Den er samtidig en af markedets sikreste smartphones med bl.a. et VPN-netværk indbygget som standard.

Med ved købet følger en række super-sikre apps. (Foto: ISP Today / Punkt)

Punkt MCO2 benytter Android som styresystem, men schweizerne har lagt deres egen Apostrophy brugerflade ovenpå.

Den er både mere enkel i sin betjening og meget mere sikker. F.eks. lukker den af for, at apps og websider kan få adgang til brugerens data på telefonen.

Oveni sikrer en såkaldt ”Data & Carbon Ledgers” feature for, at MC02 kan give sin ejer en ”real-time” indsigt i, hvor farligt det kan være at besøge bestemte websider eller benytte hver enkelt app.

Som noget ganske særligt kan funktionen i Punkt MC02 også fortælle, hvor stor en miljø-mæssig betydning anvendelsen af en app kan få.

Punkt telefonen kan sladre om både strømforbrug, sikkerheds-niveau og indflydelse på klimaet for hver enkelt app, man anvender. (Foto: ISP Today / Punkt)

Med ved købet af en Punkt smartphone følger ikke kun en sikker VPN kanal at kommunikere i, en også særligt sikrede apps til e-mail, kontakter, kalender, fil-lagring og opgave-styring.

Alle disse unikke niveauer skal man dog betale ekstra for:

I stil med abonnementer til f.eks. streaming eller cloud-lagring koster MCO2 op til 15 schweizer-franc eller ca. 120 danske kroner om måneden. Det første års abonnement er dog gratis.

Selve Punkt telefonen kommer med en MediaTek Dimensity 900 mellemklasse processor med 5G og en 6,7 tommers LCD / IPS skærm i Full HD+ kvalitet.

MC02 har tre kameraer på ryggen med et hovedobjektiv på 64 MP. Skærmen viser, at man er i færd med at installere nye Android filer og apps. (Foto: ISP Today / Punkt)

Displayet kan vise 2.400 gange 1.080 punkter, men billed-opdateringen er sløv med sine 60 Hz. Med andre ord skal man ikke udfordre Punkt MC02  med de nyeste mobilspil.

På ryggen sidder tre kameraer med et 64 megapixel hoved-objektiv. Det assisteres af en vidvinkel på 8 MP og en makro på 2 MP, mens selfie-skydere på fronten er på 24 MP.

Al den sikkerheds-elektronik og software koster strøm. Derfor garanterer Punkt ikke mere end godt 24 timers drift med telefonens store batteri på 5.500 mAh.

Med MC02 følger en 18 watts ladeblok, der kan fylde batteriet 50 procent op på 40 minutter. Alternativt kan man bruge trådløs opladning på 18 watt.

Til sidst prisen: Den ligger på 5.390 kroner via Punkts hjemmeside….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første land forbyder benzinbiler