Fjæset tager på rumfærd

Mobilen bliver til proff lydstudie

Det er efterhånden ganske mange ting, som den moderne smartphone har erstattet. Radioen, kameraet, mikrofonen eller de håndholdte spillemaskiner. Nu ser det så også ud til, at mobiltelefonen skal afløse plade- og musikstudiet.

I hvert fald lader den nye Go:Mixer Pro fra musik-instrument specialisten Roland en smartphone dokke direkte i den lille lydmixer. Så kan man bruge mobilen til at indspille musik, sang og tale nærmest overalt, hvor man befinder sig. Man kan tilføre effekter og mixe signaler fra ni spor i  stereo på samme tid.

Go:Mixer Pro er smart og lille af et nærmest professionelt lydudstyr at være. Mixeren er ikke meget større end selve mobilen, og den bruger telefonens kraftige processor og hukommelse til at gøre det tunge arbejde.

I praksis kan den lille bærbare mixer vel erstatte studie udstyr for flere ti-tusinde kroner – og så koster den selv ikke mere end omkring 700-800 kroner. Dertil skal selvfølgelig lægges en smartphone, som de fleste har i forvejen. Og den kan jo også bruges til mange andre ting. Som f.eks. at sende ens nykomponerede sang eller flot indspillede Podcast direkte ud på en webside eller i de sociale medier.

Roland Go:Mixer Pro kan forbinde en professionel studie mikrofon direkte til en smartphone. Dertil kommer to yderligere lydporte, hvor man kan sætte f.eks. sin guitar eller sit keyboard på – og naturligvis også en ekstra mikrofon, hvis man er to, der vil synge eller tale.

I disse billed-fokuserede tider er det godt, at man kan bruge Go:Mixer Pro til video. For den skyder man jo også selv, når man er ”vjockey” på YouTube, Facebook. Tumblr eller Instagram. Rolands lille nyhed sikrer en fin lydside til ens video, uanset om man ønsker baggrundsstøjen bag hovedpersonen taget med på ”live” transmissionen, eller det er et separat spor med musik og lydeffekter.

Al mixning kan foregå i ”real time”, så man behøver ikke at nørgle rundt i timevis for at få lyden helt på plads. Det kan man selvfølgelig også, for Go:Mixer Pro har den fordel, at den kan bruges af både glade amatører og professionelle musikere.

Go:Mixer Pro er kompatibel med en række forskellige apps til musik og video. Det er f.eks. Virtual Stage Camera og 4XCamera. Hele herligheden er batteri-drevet og kan derfor tages med overalt. Til sin garage-rock med venner, på skovtur med en guitar eller to, til familiefesten hvor der skal akkompagneres til lejligheds-sangene, til podcasts som man optager i sit soveværelse – eller til det fede party, som man vil råbe op med et par mikrofoner og et keyboard.

Hele herligheden vejer beskedne 220 gram og passer til både iPhone og Android telefoner. Det indbyggede batteri har power til fire-fem timers optagelser….

Fem knapper og en app. Det er alt, hvad der kræves til en optagelse fra tre kanaler og i op til ni spor.

Rolands Go:Mixer Pro kan måske gøre dig til den nye Lukas Graham.

Indspilningerne i audio og video kan styres direkte og i “real time” fra en smartphone app. På den måde kan man lave live optagelser i professionel kvalitet, som man f.eks. kan transmittere via sin webside eller profil på Facebook, Instagram og Snapchat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fjæset tager på rumfærd