Dit næste batteri kan være lavet af salt

Her er den første smartphone i sort/hvid

(Foto: Punkt)

Engang imellem er det befriende at kunne skrive om smartphones, der ikke ligner alle andre. Hvor de vigtigste forskelle er processor, skærm-størrelse og kamera-kvalitet.

Lille schweiziske Punkt er sådan en befriende anderledes fabrikant.

Schweizerne, der har været på markedet siden 2008, har specialiseret sig i at designe underholdnings-elektronik i et minimalistisk design.

Det enkle går igen i den enkle betjening. Alle Punkts mobiltelefoner, vækkeure osv. har kun de mest nødvendige og brugte features.

Punkt mener ikke, at iPhones og Android mobiler er sikre nok. Derfor har schweizerne udviklet deres eget Apostrophy styresystem med integreret VPN. (Foto: Punkt)

Indtil nu har alle Punkts mobiler været af den gammeldags, men alligevel ret trendy ”feature” type. Det vil ikke sige smartphones, men telefoner der kan bruges til at ringe med, skrive og læse sms og emails eller afspille musik. Desuden har de et lille fotokamera.

Efter 25 år på markedet fejrer Punkt nu sit jubilæum med at præsentere sin første ”rigtige” smartphone. MC02 hedder nyheden, og den er bestemt ikke helt almindelig.

Først og fremmest Punkt telefonen med en skærm i rent sort/hvid. Ikke noget med vilde farvelader, som alle andre smartphones excellerer i.

Dernæst indeholder Punkt MC02 sit eget styresystem, der skal være super-sikkert i sammenligning med Android og Apple iOS på iPhones.

Med Punkt telefonen følger en stribe apps, der alle er usædvanligt sikre i brug. (Foto: Punkt)

Den rent sort/hvide skærm betyder naturligvis, at MC02 ikke kan bruges til at spille computerspil eller se video med. Medmindre naturligvis det er en gammel film i sort/hvid.

Fotos og videoer kan man sagtens tage med Punkt telefonens indbyggede kameraer. De optager i farver, men viser altså kun resultaterne i sort/hvid på mobilen. Alle andre steder kan man se dem mere kulørt.

Kameraerne på MC02 er i øvrigt på 64 megapixel til hovedlinsen med 4x digital zoom, en vidvinkel på 8 MP og en makro på 2 MP til nær-optagelser. Video kan indspilles i Full HD kvalitet.

Processoren ombord er en MediaTek Dimensity 900 til 5G, som assisteres af 6 GB hurtig DDR5 RAM og 128 GB lager. Sidstnævnte kan udvides til 2 TB via microSD kort.

Punkt telefonen kommer med tre kameraer, der med hensyn til specifikationer hører til mellemklassen. (Foto: Punkt)

Sort / hvid skærmen er på pænt store 6,7 tommer. Den er i LCD / IPS teknologi og kan vise Full HD+ billeder i 20:9 format.

Billed-opdateringen er langsom med 60 Hz, men eftersom Punkt mobilen ikke skal bruges til spil, er den mindre vigtig. Lysstyrken er beskeden med 400 nits og en kontrast på 1.000:1.

Punkt mener, at hverken Android eller Apple iOS er synderligt sikre. Schweizerne har derfor udviklet deres eget Apostrophy styresystem.

De har integreret VPN og kryptering, som kan udnyttes af de medfølgende apps til e-mail, kontakter, kalender, fil-lagring og opgave-management.

Sikkerheden står også i centrum, når Punkt telefonen forhindrer, at apps kan overvåge brugeren og sende data via internet til ”big tech” virksomheder.

I mange år har Punkt levet af at sælge feature-telefoner som denne. (Foto: Punkt)

MC02 telefonens brugerflade og indhold skal samtidig være 100 procent sikret imod ekstern støj og indflydelse.

Batteriet ombord er pænt stort med sine 5.500 mAh kapacitet, der skal sikre mindst 24 timers drift pr. opladning. Den kan ske via kabel eller trådløst med 18 watt. Fra 0 til 50 procent vil tage 40 minutter.

Endelig kommer MC02 med to højttalere, to mikrofoner, Wi-Fi 6, NFC, Bluetooth 5.2 og LE sa,t GPS,

De tekniske specifikationer på Punkt MC02 lyder som fra en mellemklasse-smartphone. Det er prisen dog ikke helt:

Den sort/hvide telefon skal koste 5.390 kroner. Den kan forudbestilles nu og vil blive leveret i januar næste år….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dit næste batteri kan være lavet af salt