Nyt Hisense tv er kun 13 mm tykt

Apple sælger fire af ti tablets i verden

(Foto: Brooke Cagle / Unsplash)

Det var ikke kun salget af smartphones, der var i krise sidste år. Tablets blev heller ikke købt i de antal, som it-branchen og fabrikanterne havde håbet.

Ifølge analysefirmaet Canalys faldt salget af tablets således med 10 pct i 2023 til en total på 135,3 millioner styk på verdensplan.

Trods nedturen holdt Apple sin suveræne førsteplads med 40 procent markedsandel. Apple solgte over 54 millioner iPads sidste år.

Samsung ligger på en lige så solid andenplads med 19 procent andel og antal solgte Galaxy Tabs på 25,6 millioner.

Så er der igen et stort hop til verdens nummer tre i tablets – Lenovo. Den kinesiske pc-gigant tabte 0,8 procent terræn og endte på en global markedsandel på 6,9 procent.

(Grafik: Canalys)

Noget tættere ligger forfølger-feltet med Huawei på 6,1 procent og Amazon med 5,8 procent. De solgte henholdsvis 8,3 og 7,7 millioner tablets i 2023.

Huawei er det eneste af de store tablet-mærker, som har medvind og en tydelig fremgang. Den betød bl.a, at Huawei overhalede Lenovo på den globale tredjeplads i fjerde kvartal sidste år.

Canalys venter, at tablet-salget vil vende tilbage til fremgang her i 2024:

Det skyldes dels, at mange større virksomheder og den offentlige sektor er begyndt at købe tablets igen til sine ansatte.

Dels har flere af de store fabrikanter varslet vigtige nyheder. Lenovo og TCL gjorde det allerede på CES Show 2024 i Las Vegas for en måned siden, mens Apple ventes at vise flere nye ienPads til formålet.

Endelig regner analytikerne fra Canalys med, at 2024 bliver året, hvor vi vil blive præsenteret for verdens første foldbare tablets.

Det er lidt tvivlsomt, om Apple bliver blandt pionererne, selvom det ville bære oplagt med f.eks. en klap-iPhone, der i virkeligheden er en iPad mini, som kan foldes på midten.

Helt sikkert er til gengæld, at flere kinesiske fabrikanter står i starthullerne. De har allerede erfaringer med klaptelefoner, så hoppet til en foldbar tablet ikke er så stort….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt Hisense tv er kun 13 mm tykt