Brusehoved for spareræve

Køb ure billigt i London

(Foto: Rolez)

De forskellige valutaers udsving i forhold til hinanden bliver som regel vurderet, som om ting bliver dyrere at købe i et andet land.

Nogle gange også, at det f.eks. bliver billigere at købe dagligvarer i Sverige eller benzin i Tyskland.

Når udsvingene bliver helt ekstreme som i Tyrkiet i det seneste år, kan man tage billigere på ferie. I hvert fald teoretisk. I praksis opdager man bl.a, at priserne på en kop kaffe eller en øl er fordoblet i Tyrkiet – målt i den tyrkiske valuta.

Et lidt usædvanligt eksempel på valuta-forskelle kommer her fra Storbritannien, hvis pund i den seneste uge faldt til et historisk lavpunkt i forhold til den amerikanske dollar.

Der er store penge at spare ved at købe luksus-ure i England i øjeblikket. Fra venstre ure fra Audemars Piquet, Rolex og Patek Philippe. (Foto: WatchPro)

Det resulterede i, at luksus-ure som et Rolex, Omega eller Patek Philippe blev næsten 20 procent billigere for amerikanere at købe i London end i en butik i USA. Også selvom urfabrikkerne allerede har hævet deres britiske priser flere gange med fem til syv procent.

Den store besparelse kommer, når regeringen i London som lovet gen-indfører momsfri shopping for internationale turister.

Når det sker, vil prisforskellen mellem USA og England på et schweizisk armbåndsur i luksusklassen hoppe op på 30 til 32 procent – fortæller urbranchens fagmedie WatchPro.

I rede dollars betyder det, at f.eks. et Rolex GMT-Master II ur i stål til 11.289 dollars i USA kan købes for 2.000 dollars mindre i England. Eller man kan spare 2.800 dollars på et 41 mm Rolex DateJust i oyster-steel.

(Infografik: Statista.com)

Endnu større er forskellen – nemlig 10.000 dollars – når man køber et Rolex Cosmograph Daytona i guld. Hvis man da kan få tag i et, for urmodellen er meget eftertragtet.

For de penge kan en amerikaner købe en returbillet på First Class på en flyvning fra New York til London og retur. Der bliver endda 2.000 dollars til overs til hotel-ophold, middage og underholdning i den engelske hovedstad.

Pundet er steget lidt i de senere dage efter det tredje-værste dyk i 30 år. Det kom, efter at den britiske regering lovede de største skatte-nedskæringer i 50 år. Samtidig vil briterne øge sin gæld og sit forbrug i den offentlige sektor….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brusehoved for spareræve