Huawei vellyd til attraktiv pris

Her er Apples foldbare fremtid

(Foto: GSM Arena)

Selvom det går forrygende godt med salget af iPhones, må Apple efterhånden føle sig presset til at udfylde et gabende hul i sin produkt-portefølje.

Det drejer sig om en iPhone, der kan foldes. Den type telefoner har ærkerivalerne fra Samsung stor succes med, ligesom stadig flere andre Android fabrikanter udsender egne klap-mobiler.

På det danske marked har OnePlus vakt opsigt med sin Open folde-telefon, ligesom Motorola rumsterer med sin Razr model.

Dertil kommer, at bl.a. Google, Vivo, Oppo, Huawei og Honor har klap-mobiler til salg i udlandet.

Nu har Samsung imidlertid mere end antydet, at man er på vej med en billigere folde-telefon end de to nuværende Galaxy Fold5 og Flip5. Den skal åbne et meget større marked for disse stadig ret dyre mobiler.

Den slags må gøre ondt på leder-etagen hos Apple i Silicon Valley. Flere branche-iagttagere mener derfor, at Apple vil accelerere sin foldbare fremtid.

De peger på, at Apple snarere vil benytte en iPad som udgangspunkt for sin første klaptelefon. Den kan hurtigere ombygges end at udvikle en ny iPhone helt fra bunden.

(Foto: GSM Arena)

I så fald vil Apple benytte sin nuværende iPad mini, der sagtens kan ende med at blive erstattet af en ”iPhone Fold.”

Nyheden ventes derfor at få et indre OLED-display på syv til otte tommer, som kan foldes på midten. Desuden får klap-æblet også en mindre ydre skærm.

Med så stort et display afviger Apple fra den seneste trend hos Samsung og LG, der handler om relativt små skærme på mellem seks og syv tommer.

Det vil passe fint i hak med Apples fokus på høj brugervenlighed og mulighed for multitasking ed flere apps kørende samtidig, som vil fungere bedre på et større klap-display.

Et andet rygte taler om, at Apple faktisk vil dupere markedet og rivalerne med hele to meget forskellige enheder med folde-skærm.

Den anden nyhed skal være en tablet på hele 20,25 tommer, der skal bygge bro mellem iPad og de store stationære iMacs. Også denne bærbare kæmpe skal indeholde en mobiltelefon.

Målgruppen for sådan en svend kunne primært være designere og andre kreative samt folk, der arbejder professionelt med f.eks. projekter og workflows.

Flere udenlandske online medier har været ude med ret konkrete forslag til, hvordan Apples første klap-telefon kunne komme til at se ud. I denne artikel viser jeg bidrag fra ”GSM Arena”.

Tidspunktet for en lancering er der ret stor uenighed om:

De fleste branche-iagttagere taler om 2026 eller 2027, fordi Apple først skal have præsenteret en ny iPad Pro med OLED skærm enten senere i 2024 eller i begyndelsen af 2025.

Det øgede pres fra Samsung og kendsgerningen, at salget af folde-telefoner kan nå 30 millioner styk i år, kan dog sagtens få Apple til at ændre og fremskynde sine planer….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei vellyd til attraktiv pris