Mobilens kamera hjælper blinde til bussen

TikTok er det hurtigst voksende sociale medie

(Foto: Solen Feyissa / Unsplash)

Når det drejer sig om sociale medier, plejer vi godt at kunne lide at skæve over til det amerikanske marked.

Det er jo herfra, at de fleste af medierne kommer fra og, hvor de første store forandringer ofte sker.

Det er dog ikke de helt overraskende nyheder, som det store analysefirma Pew Research Center me kan melde om voksne amerikaneres brug af sociale medier:

TikTok er det hurtigst voksende, så over en tredjedel af USA’s borgere bruger det kinesiske medie. Sådan er det også i Danmark.

YouTube er til gengæld amerikanernes mest populære sociale medie. Større end Facebook, som YouTube dominerer markedet sammen med i USA.

83 procent benytter YouTube jævnligt, og de ligger især i aldersgruppen 18 til 29 år med hele 23 procent.

68 procent af amerikanerne bruger Facebook, og det er med en mere jævn fordeling mellem aldersgrupperne.

Nummer tre i USA er Instagram med 48 procent markedsandel. På de næste pladser følger så Pinterest med 35, TikTok med 33, LinkedIn med 30, WhatsApp med 29 og Snapchat med 27 procent.

Årets taber er X, der engang hed Twitter. Det er faldet ned til 22 procent på et marked, hvor mediet for nogle år siden var det klart næststørste efter Facebook.

Den store vinder er til gengæld TikTok, som amerikanske politikere ellers forsøgte at forbyde, fordi det sociale medie angiveligt spionerede til fordel for den kinesiske regering i Beijing.

De beskyldninger har tilsyneladende ikke afskrækket menige amerikanere. TikTok er gået frem med 12 procent markedsandel i de seneste to år.

Pew Research oplyser i øvrigt, at TikTok er særlig udbredt hos USA’s spansk-talende befolkning. Her bliver det video-baserede sociale medie benyttet af 48 procent – langt de fleste kvinder.

De nye analysetal baserer på interview med 5.733 voksne amerikanere i perioden maj til september sidste år….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobilens kamera hjælper blinde til bussen