Disse mobiler blev der solgt flest af i 2023

Mobilens kamera hjælper blinde til bussen

(Foto: Mart Production / Pexels)

I dag kan man allerede få flere apps, der guider blinde og svagtseende til det nærmeste busstop ved hjælp af GPS-koordinater.

De er dog ikke altid præcise nok, så den blinde kommer til at stå få langt fra selve bus-stoppestedet eller i værste fald direkte foran bussen.

En ny app skal løse dette problem, samtidig med at den kan samarbejde med de fleste øvrige positions-apps på markedet for svagtseende.

Den nye All-Aboard app benytter en smartphones kamera:

Først anvendes den normale GPS-app som f.eks. Google Map, indtil den blinde er landet ved eller tæt på bus-stoppestedet.

Derefter tændes mobilens hoved-kamera og holdes i vejret, så det kan ”se” omgivelserne og føre den svagtseende helt præcist hen foran busdøren ved hjælp af beep-toner i forskellig rytme.

All-Aboard app’en er udviklet af forskere fra Massachusetts Eye and Ear, der er tilknyttet det berømte Harvard University i Boston.

De amerikanske forskere bruger kunstig intelligens, der læres op til at kende alle en bys bus-stoppesteder.

I den første version er All_Aboard optrænet med godt 10.000 billeder. Det skal være tilstrækkeligt til, at app’en kan genkende stoppesteder i afstande på op til 15 meter.

All-Aboard app’en kan downloades gratis til iPhone fra Apples App Store. (Illustration: Apple)

Massachusetts Eye and Ear har prøvekørt All-Aboard med 24 svagtseende, der benyttede både Google Maps og den nye app til at lokalisere 20 bus-stoppesteder.

De 10 lå inde i storbyen Boston – de andre 10 i mere landlige omgivelser i Newton i den amerikanske delstat Massachusetts.

Google Maps alene ramte kun plet i 52 procent af tilfældene, mens All_Aboard klarede opgaven med 93 procent.

Tilmed nåede Google Maps i gennemsnit kun en afstand på 6,62 meter til bussen. Med All-Aboard var det 1,54 meter.

Indtil videre har All_Aboard lært op i 10 større byer verden over, og flere nye kommer løbende til. App’en kan downloades til iPhones via Apples App Store….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler blev der solgt flest af i 2023