Sådan bruger danskerne internet

En milliard bruger nu TikTok

(Foto: Nitish Gupta / Pixabay)

Twitter fik aldrig synderlig succes med sin video-delings-tjeneste Vine, der blev lukket ned for fem år siden. Anderledes helt i sprøjten har TikTok, Snapchat og Instagram, som langt hen ad vejen bygger på de samme ideer.

Nu kan kinesiske TikTok så fejre, at man har nået en milliard brugere om måneden. TikTok kommer dermed op i elite-klassen i sociale medier, hvor ellers kun Google befinder sig med YouTube og Facebook med Facebook selv, WhatsApp, Instagram og Messenger.

TikToks præstation er ekstra imponerende, når man tænker på, at det kun er et år siden, at USA’s daværende præsident Donald Trump truede med at lukke det sociale medie, hvis dets kinesiske ejere ByteDance ikke solgte TikTok til et amerikansk firma. Både Microsoft og Oracle var inde i billedet som købere dengang.

Også TikToks hastighed er forrygende. App’en har kun været bredt tilgængelig i den vestlige verden siden 2018. I Kina findes app’en under navnet Douyin siden 2016.

Med andre ord har TikTok kun brugt tre år om at lokke en milliard brugere i folden uden for Kina. Til sammenligning tog det Instagram otte år – fra 2012 til 2020….

Her er de lande i verden, hvor TikTok er mest populær. (Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan bruger danskerne internet