OnePlus satser meget stærkere på buds

Microsoft indretter Mesh i Teams

(Foto: Microsoft)

Mens mange private virksomheder og den offentlige sektor forsøger at presse deres ansatte tilbage på kontorerne efter eventyret med hjemmearbejde under Corona pandemien, satser Microsoft fortsat på en ny hybrid form for arbejdsplads på basis af det populære Teams møde-værktøj.

Fremtiden skal være en slags virtuel samarbejdsform, hvor hver medarbejder erstattes af en digital avatar. De kan så mødes på internet, selvom de “ægte” mennesker bag dem er spredt for alle vinde.

Det nye værktøj hedder Microsoft Mesh og bygger oven på Microsoft Teams som et ekstra, virtuel lag.

(Foto: Microsoft)

Microsoft har prøvekørt Mesh på to store virksomheder, inden nyheden nu så langsomt bliver spredt ud til Windows-brugere verden over.

De to testkørere har været det store konsulenthus Accenture og den japanske medicinal-gigant Takeda. Her er det gået så godt, at Microsoft nu godt tør at rulle Mesh bredt ud:

”Arbejdsverdenen bliver ved med at ændre sig hurtigt, uden at vigtigheden af personlig kontakt er forsvundet,” forklarer Leo Barella i et blog-indlæg hos Microsoft. Han er teknisk direktør (CTO) hos Takeda.

Her er eksempler på Mesh skærme fra det japanske firma Takeda. (Foto: Microsoft)

”Samtaler over frokostbordet, en snak ved kaffemaskinen eller en ordveksling i receptionen er uundværlige. De kan ofte holde nøglen til både succes på jobbet og de ansatte glæde ved at arbejde,” fortsætter han.

Mesh skal hjælpe med at holde denne personlige form for kontakt, selvom medarbejderne ikke ser hinanden rent fysisk.

Mesh lægger et antal forud-programmerede ”spaces” ind i Teams, som virksomheder kan skræddersy til sig selv med alt fra logoer til videoer. Vel at mærke, uden at de behøver at progrmere selv.

Her er det konsulent-giganten Accenture, der agerer testkører på Mesh. (Foto: Microsoft)

Mesh fungerer via Microsofts 2D og 3D udviklingsplatform Unity, som kan benyttes til at indrette sin virtuelle verden helt efter lyst og behov.

Hvis en ansat længe har haft lyst til at indrette et rum, hvor han eller hun gerne ville invitere kolleger, kan vedkommende blot skabe en version i Mesh og begynde at invitere løs.

Lige nu fungerer Microsoft Mesh kun på Windows pc’er og Meta / Facebooks Quest briller.

Microsoft kan oprette et seks-måneders gratis Mesh prøve-abonnement til alle kunder, der har e n Business eller Enterprise aftale.

Bagefter vil priserne på Mesh svinge mellem fire og 57 dollars pr. bruger om måneden.

Den billige pris er til brugere af Microsoft Teams Essentials – den dyre til abonnenter på Microsoft 365 E5….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus satser meget stærkere på buds