4,9 mio. danskere er på Facebook

Ny håndtaske-højttaler fra B&O

(Foto: Bang & Olufsen)

I de helt gamle dage kaldte Bang & Olufsen sine elegant designede transistor-radioer for Beolit.

Siden er der kommet en stribe af Beolit-lignende højttalere, der har opnået nærmest kult-status på grund af deres håndtaske-lignende design.

Nu dukker samme design op i den helt nye B&O Beosound A5, som er udviklet i samarbejde med den dansk-italienske arkitekt-duo GamFratesi.

(Foto: Bang & Olufsen)

Stine Gam og Enrico Fratesi har arbejdet sammen siden 2006. Siden da har duoen især designet møbler, lamper, spisestel samt indretning af restauranter og modebutikker.

Beosound A5 er B&O’s nye bærbare højttaler i high-end klassen. Det afspejler sig både i lydkvalitet og pris. Nyheden koster nemlig mellem 7.500 og 8.300 kroner pr. styk.

Beosound A5 skal placere sig i krydsfeltet mellem bærbar og stationær lyd i hjemmet. Højttaæeren kan placeres på en hylde, på gulvet eller på et bord, men samtidig tages nemt med omkring via et solidt bærehåndtag.

(Foto: Bang & Olufsen)

Det bærbare og fleksible understreges af, at Beosound A5 kan tåle regnvejr og støv via en IP65 certificering.

Samtidig sørger et batteri med en spilletid på over 12 timer for, at man kan have sin lyd med overalt – både indendørs og udendørs.

Tilmed har B&O meget praktisk anbragt et panel til trådløs opladning på toppen af Beosound A5. Her kan man f.eks. lægge en smartphone, et sæt øretelefoner eller et smartwatch til optankning.

Beosound A5 er designetaf den dansk-italienske arkitekt-duo Stine Gam og Enrico Fratesi. (Foto: Bang & Olufsen)

Indendørs har B&O anbragt fire digitale forstærker, der har en udgangseffekt på tilsammen 280 watt. Med andre ord kan Beosound A5 larme mere end nogen transistorradio.

De mange watt bliver fordelt på fire højttaler-enheder. Bassen håndteres af en 5,25 tommer enhed, og der er to mellemtoner på hver to tommer. Endelig kommer de høje toner fra en diskant-enhed på ¾ tommer.

Lydbilledet skal være 360 grader rundstrålende. Selve teknologien har B&O hentet over fra de store Hi-Fi bokse Beolab 90 og Beolab 50.

Som andre nye Bang & Olufsen produkter indeholder Beosound A5 den særlige Mozart software, der forlænger højttalerens typiske levetid.

Slægtskabet med de legendariske Beolit transistorradioer er ikke til at tage fejl af. (Foto: Bang & Olufsen)

 

Højttaleren er modulært opbygget, så enkelte dele nemt kan udskiftes med nyere. Det samme gælder opdatering af den indbyggede software.

Betjeningen foregår enten via paneler på selve højttaleren eller via B&O’s app. På den måde kan Beosound A5 nemt integreres i et Bang & Olufsen smart home system. Her kan man med et enkelt tryk på en knap skabe en multi-room oplevelse.

Man kan naturligvis også slutte en eller to Beosound A5 bokse til et eksisterende B&O stereo-anlæg eller andre højttalere fra den danske fabrikant.

Desuden kommer Beosound A5 med den smarte Proximity Pairing funktion. Den sørger for, at to Beosound A5 højttalere automatisk bliver parret trådløst, når de stilles tæt på hinanden.

(Foto: Bang & Olufsen)

Endelig er Beosound A5 kompatibel med bl.a. Apple Airplay 2, Chromecast, Spotify Connect, Bluetooth 5.2 samt Beolink Multiroom.

Beosound A5 fås i to farver:

Den ene er i gråt aluminium med front i vævede papir-fibre og et lyst håndtag i egetræ. Den anden version er i sort antracuit med front og håndtag i mørk eg.

Nyheden kommer til salg i dag hos udvalgte B&O forhandlere og på www.bang-olufsen.com  

Beosound A5 er modul-opbygget, så den er nem at reparere. Modulerne sørger samtidig for at forlænge den dyre højttalers levetid, fordi man nemt kan opgradere til nyere version af hardware og software. (Foto: Bang & Olufsen)

(Foto: Bang & Olufsen)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4,9 mio. danskere er på Facebook