Derfor kan mobiler ikke lide vinter

B&O bliver blomstrende

(Foto: Bang & Olufsen)

Når man har skabt en højttaler, der er et kunstværk i sig selv, er det vel oplagt at give andre end sig selv mulighed for at udnytte ens lydmæssige ”kanvas” til kreative udfoldelser.

Derfor har vi gennem årene set Bang & Olufsens tallerken-runde Beosound A9 højttaler blive pyntet af alt fra franske modeskabere til berømte filmfolk som David Lynch – ham med ”Twin Peaks.”

B&O har også inviteret en håndfuld yngre billed- og multi-kunstnere til at friske op på den store Beosound A9 ”tallerken.”

Den seneste er den amerikanske jazz-musiker og bassist MonoNeon, der bl.a. har vundet en Grammy for sine evner.

MonoNeon er på alle måder en farverig personlighed. (Foto: Bang & Olufsen)

MonoNeon har designet sit eget lærred til B&O, som man kan spænde ud over A9 højttalerens normale frontstof. Som et cover.

Da dette lærred kun fremstilles i et limiteret oplag, bliver det hurtigt til et samler-stykke for både fans af Bang & Olufsens design og MonoNeons eksperimenterende jazz.

MonoNeon fronten havde premiere i aftes ved et event i B&O’s New York butik, hvor MonoNeon selvfølgelig optrådte.

MonoNeon og B&O kender hinanden godt og har samarbejdet med siden JammJam koncerten i Paris sidste år.

Denne særlige udgave af Beosound A9 er mere farveglad end de øvrige. Dens stærke kulører og mønstre er inspireret af MonoNeons karakteristiske stil og vision om at skabe ”akkorder af kanvas.”

Sådan har du ikke set en B&O højttaler før. (Foto: Bang & Olufsen)

MonoNeon er født og opvokset i Memphis, Tennessee med musikalske rødder i gospel, soul og blues. Senere fik MonoNeon sit kommercielle gennembrud som bassisk hos Prince.

I dag er MonoNeon en multi-kunstner, der lader sig påvirke af avantgarde kunstnere som Frank Stella, Hilma af Klint eller Marcel Duchamp. Hans mål er at omdanne deres billeder til en sensorisk total-oplevelse med lyd.

Hvis du allerede har en Beosound A9 højttaler eller flere, behøver du ikke at købe nye for at komme i besiddelse af nyheden. Det er et såkaldt Bang & Olufsen Art of A9 Cover, der sælges som ”ekstra udstyr” – og det er ikke billigt.

MonoNeon coveret koster 3.750 kroner pr. højttaler. Selve Beosound A9 skal man betale mindst 24.490 kroner for….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor kan mobiler ikke lide vinter