Bærbar musik tåler vand

B&O hopper ind i Metaverse

(Foto: Bang & Olufsen)

(Opdateret) De fleste andre store livstils-brands har for længst vovet sig ind i fremtidens Metaverse og Web3, som Facebook kalder fremtidens internet.

Derfor er det vel på høje tid, at danske Bang & Olufsen melder sig under fanerne. Første trin er en samling NFT’er – Non Fungible Tokens – der lanceres officielt den 17. november.

Ideen er meget oplagt at føre musik, lyd og digital kunst sammen i den første NFT pakke af sin slags – «The DNA Collection of1925».

Til det formål har B&O udvalgt den cirkelrunde Beoplay A9 højttaler, de skulpturelle Beolab 90 højttalere og den gamle ikoniske Beogram 4000 pladespiller.

(Foto: Bang & Olufsen)

Den har man så overladt til de tre Web3 kunstnere Hackatao, Thomas Lin og Shavonne Wong, så de fremtræder optimalt på NFT’er og i det virtuelle Metaverse.

Målet er at gøre overgangen fra vores fysiske nutid og til det virtuelle Metaverse så elegant som muligt har kunstnerne haft til opgave at vise, hvordan de tre kendte B&O produkter vil se ud, fungere og føles i den digitale verden.

Ud over de digitale samler-objekter – og det bliver NFT billederne uden tvivl – vil køberne modtage en 3D-model af de tre B&O produkter, som de kan bruge i deres færd i Metaverse.

Med i B&O’s første eventyr i den virtuelle fremtid er også det helt nye Beoverse Alpha produkt. Det er et koncept for en boombox, som B&O har udviklet specielt til brug i Metaverse.

(Foto: Bang & Olufsen)

Dertil kommer, at medlemmer af B&O’s NFT-klub får adgang til at købe eksklusive Beoplay A9 højttalere, hvis forplade er designet af de tre ovennævnte kunstnere.

Disse tallerken-formede A9-enheder er så meget fysiske – ikke spor virtuelle – og kan spille musik i brugernes virkelige stuer eller mødelokaler.

Tallet 1925 i kollektionens navn henviser til det år, hvor Bang & Olufsen blev grundlagt i Struer:

Hver NFT skal være lavet af en unik kombination af materialer, kunst og musik, som skal hylde arven efter B&O’s stiftere.

De har gennem årene vovet dristige design af deres produkter, som har gjort dem anderledes og ofte enestående i en tv- og lydverden, hvor apparaterne ligner hinanden.

Her er den særlige Beoverse Alpha ”boombox”, som B&O har udviklet til sin premiere. (Foto: Bang & Olufsen)

Desuden vil B&O med sin nye NFT kollektion spille op til atmosfæren i Web3 miljøet, der er præget af kreativitet og en innovativ kultur.

NFT-elementerne i B&O´s DNA Collection vil blive genereret i tilfældig rækkefølge – baseret på en på forhånd bestemt distribution og produkternes særlige karaktertræk.

Efter denne proces vil hver NFT-ejer modtage såkaldt Art Vials og Music Vials, der indeholder det visuelle kunstværk og musik, der er komponeret specielt til formålet.

De træder frem, når en Vial smelter sammen med en DNA Collection NFT på en særlig hjemmeside, som B&O indretter til formålet. Den kan findes på https://dna.nft.bang-olufsen.com .

B&O’s indtog i fremtidens afløser for internet kan erhverves på selvsamme webside fra den 17. november, men kun hvis man har adgang til krypto-valuta.

I dette tilfælde skal man have en Ethereum-kompatibel digital tegnebog som f.eks. MetaMask eller Coinbase….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bærbar musik tåler vand