iPhone har overhalet Galaxy i verden

Antallet af it-folk i Danmark falder

(Foto: Shridhar Gupta / Unsplash)

Det er lidt, som om danske it-virksomheder har lettet foden fra speederen efter mange års fuld fart frem.

Lige nu kører it-branchen i frigear, mens den prøver at finde ud af, hvilket gear der er det rigtige at fortsætte med i de kommende år.

Sådan forklarer Mette Lundberg den øjeblikkelige tilstand i den danske it-branche Hun er direktør for politik og kommunikation i organisationen IT-Branchen.

Udtalelsen falder i anledning af, at antallet af fuldtids-ansatte for første gang er faldet i næsten 10 år.

Antallet gik tilbage med 913 i tredje kvartal af 2023, hvor de seneste opgørelser stammer. Da var 106.333 medarbejdere i de danske it-firmaer.

Mette Lundberg fortæller også, at branchen har mærket en opbremsning i omsætning og eksporten i de seneste kvartaler.

Derfor kommer en mindre tilbagegang i beskæftigelsen ikke som den helt store overraskelse.

Hvis man ser bort fra efterspørgslen på it-konsulenter, som fortsat er rekord-høj, har alle andre underbrancher færre ansatte i dag end for et halvt år siden.

Det største fald er sket inden for engros handel med it-udstyr, hvor antallet af beskæftigede er gået fra 12.226 til 11.568. Det er 658 færre folk på fuldtid på bare ét kvartal.

(Grafik: IT-Branchen)

 

”Det danske marked er stadig præget af stor usikkerhed. Derfor ser vi virksomheder holde lidt igen med deres it-projekter og indkøb af ny hardware. Den slags kan mærkes flere steder i it-branchen, hvor man så er nødt til at justere medarbejder-antallet,” siger Mette Lundberg.

Hun ser dog også lys forude: Både det stigende antal cyber-angreb, udviklingen inden for kunstig intelligens og behovet for grønnere it-løsninger vil kræve vigtige it-investeringer i nær fremtid.

Danske it-folk tjener i øvrigt godt:

Gennemsnits-lønnen for tredje kvartal af 2023 lå således på 53.412 kroner om måneden. Det er er fald på 3,5 procent.

Fleste penge tjener software-udviklerne med et snit på 56.264 kroner pr. måned. Tidligere lå engros-folkene højest med 57.685 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone har overhalet Galaxy i verden