Skal vi have atom-strøm i mobilen?

iPhone har overhalet Galaxy i verden

(Foto: Apple)

Apple har tilsyneladende haft tre stoore nyheder i 2023, og de to af dem er Apples topledelse nok ikke helt så glade for som for den tredje.

Så lad os tage den gode nyhed først:

Apple har for første gang i 13 år overhalet Samsung som verdens største smartphone fabrikant. Det gælder både for 2023 som helhed og endnu mere klart i årets sidste tre måneder.

De to andre nyheder er dels, at Apple (omsider) har droppet sit private Lightning stik til fordel for det universelle USB-C, som EU kræver.

Dels er Apple ikke længere verdens mest værdifulde virksomhed. Den titel sidder Microsoft nu med. Godt hjulpet på vej af sin store satsning på kunstig intelligens, OpenAI og ChatGPT.

Infinix er et af de nye mærker, som er stærkt på vej frem. I 2023 dukkede Infinix op i Top-10 over de største smartphone fabrikanter i verden. (Foto: Infinix)

Ifølge den seneste nye opgørelse fra analyse-firmaerne IDC og Canalys solgte Apple sidste år 234,6 millioner iPhones på verdensbasis. Det svarer til en markedsandel på 20,1 procent.

Samsung måtte nøjes med et globalt salg på 226,6 millioner telefoner eller 19,4 procent markedsandel.

Den trend sætter ekstra pres på Samsung, der senere i aften har verdens-premiere på sin nye generation Galaxy S24 mobiler.

Som de første telefoner på markedet vil Galaxy S24 være udstyret med kunstig intelligens (AI) hele vejen igennem. Spørgsmålet er, om publikum vil elske det.

Sidste gang, Samsung mistede sin globale førsteplads i mobiler, var tilbage i 2010. Dengang lå Nokia nummer ét og Apples iPhones for små til at placere sig i Top-5.

I dag ser verdens-situationen helt anderledes ud. iPhone er nummer ét, og lige efter Samsung følger navne som Xiaomi, OPPO og Transsion med henholdsvis 145,9, 103,1 og 94,1 millioner solgte mobiler.

De største mobilmærker i verden i 2023. (Grafik: IDC)

OPPO kender de fleste danskere i hvert fald indirekte. OPPO ejer nemlig OnePlus og har de især i Danmark populære smartphones med i sin optælling.

Transsion kender de færreste hertillands, selvom fabrikanten bl.a. har været den største mobiltelefon fabrikant i Afrika.

Transsion benytter Infinix og Tecno som sine to vigtigste smartphone mærker. Begge vokser hurtigt, selvom markedet som helhed har været på i bakgear.

Apple har uden tvivl en stor finger med i Samsungs nedtur. De seneste iPhone 15 telefoner sælger som varmt brød – og ikke kun i Danmark.

I fjerde kvartal af 2024 var Apples førerposition i verden endnu mere udtalt end for hele 2023. (Grafik: Canalys)

I Android-lejren ser vi til gengæld en større og større spredning i mærker:

Samsung er ikke længere altdominerende, men presses af OnePlus, Xiaomi, Google, Honor, Realme, OPPO, Vivo, Tecno, Infinix osv.

Dertil kommer, at Huawei har gjort et imponerende comeback på det kinesiske marked:

Efter flere år med restriktioner i chip-indkøb fra Vesten og muligheden for at bruge populære Android apps har kineserne fundet nationalitets-følelsen frem.

Nu vil de hellere købe Huawei og andre kinesiske telefoner end Apples iPhones, der længe var status symbol nummer ét i verdens næststørste mobil-land.

En helt tredje og bemærkelsesværdig trend er, at mobiltelefonernes styrtdyk i 2023 nåede at blive vendt i fjerde kvartal.

Da gik salget igen frem med 8,4 procent, men nåede ikke at indhente en nedgang på 3,3 procent for hele året – oplyser Canalys….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal vi have atom-strøm i mobilen?