Klassisk radio på den digitale måde

Den danske it-branche er gået i stå

(Foto: Studio Republic)

Efter adskillige år med konstant vækst har danske it-virksomheder oplevet en tilbagegang i tredje kvartal.

Omsætningen er faldet 2,2 procent til 72 milliarder kroner, mens eksporten har taget sig et større dyk på 8,1 procent i juli, august og september.

Det viser nye tal fra IT-Branchen, der dog samtidig kan glæde sig over et rekordhøjt antal ansatte. I andet kvartal lå det på 107.331 fuldtids-medarbejdere.

Også her er væksten dog dæmpet. I det seneste år har de danske it-virksomheder ”kun” hyret 2.000 nye folk, hvilket er langt færre end tidligere.

”Der er stadig et enormt behov for flere medarbejdere, men vi kan også se, at virksomhederne holder igen med ny-ansættelser, når omsætning og eksport løjer af,” konstaterer Natasha Friis Saxberg. Hun er adm. direktør for branche-organisationen IT-Branchenfortsætter:

”Når den globale usikkerhed fortager sig, tror jeg dog, at vi vil se en fornyet vækstfase for branchen. Rigtigt mange virksomheder vil investere i både kunstig intelligens, cybersikkerhed og den grønne omstilling,” fortsætter hun.

Når man kigger på årets første ni måneder som helhed, har den danske it-branche omsat for 227,6 milliarder kroner. Det er tre procent højere end i samme periode af 2022.

Det er især fremstillings-virksomheder og engros handlere med computere og kommunikations-udstyr, der har haft problemer i tredje kvartal. Deres omsætning er faldet med henholdsvis 9,8 og 14,9 procent.

Helt omvendt ser det ud for virksomheder i telekommunikation og software-udvikling. De har oplevet en flot fremgang på 12 og 17 procent.

Ser man på under-brancherne inden for it, er det it-konsulenter og engroshandel med it-udstyr, der står for størstedelen af branchens omsætning – nemlig 70 procent….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk radio på den digitale måde