Google Maps bliver nu rigtig intelligent

To stærkere MacBooks og en ny iMac

(Foto: Apple)

Macs betyder mindre og mindre for Apples omsætning. For 20 år siden leverede de over 86 procent af indtægterne. I dag er kun godt 10 procent.

Måske er det derfor, at Apple slet ikke kommer med store nyheder i MacBooks og iMacs i samme tempo som nye generationer af iPhones.

Natten til i dag holdt Apple sit online event «Scary Fast», hvor det vigtigste fremskridt var, at nye MacBooks Pro bærbare og den længe ventede iMac 24 tommer kom med hurtigere M3 processorer ombord.

(Foto: Apple)

De var alle forudset, og Apple havde ikke en uventet ting med i ærmet som f.eks. en ny stor  HomePod Max højttaler.

Apples MacBook Pro laptop fås nu i en 14 tommers udgave med M3 standard motoren. Faktisk til en overraskende lav pris.

Den større MacBook Pro med 16 tommers skærm har så de kraftigere M3 Pro eller Max processorer ombord. Det resulterer i et bærbart kraftværk, som bestemt ikke er billigt.

De nye MacBooks kan samtidig fås i en ny Space Black farve, der får dem til at se rigtig coole ud. Deres overflade er mat og skal hindre fingeraftryk bedre end laptoppen i sølv.

(Foto: Apple)

Bortset fra de hurtigere processorer er hardwaren stort set den samme som i forgængerne. Det vil bl.a. sige seks højttalere og FaceTime kameraer I Full HD kvalitet.

Ifølge Apple er en MacBook Pro med M3 processor og 14 tommers skærm op til 60 procent hurtigere end den 13-tommer model med M1 motor, som er meget udbredt.

Laptops med M3 Max processor kan tilmed adressere op til 128 GB RAM. Nok så vigtigt for grafik-freaks er, at processorerne kan arbejde med hardware acceleration med Ray Tracing.

Den anden store Apple nyhed – sådan rent bogstaveligt er den nye stationære iMac med en 24 tommers skærm.

(Foto: Apple)

Den nye iMac kommer med Apples seneste M3 processor og vil gøre den store alt-én pc dobbelt så hurtig som forgængeren med M1 motor.

M3 processoren har Ray Tracing support, kan arbejde med 24 GB hukommelse og suppleres af et chipsæt med en 16-kernes Neural Engine. Den skal nok være spændende, når Apple hopper for alvor ud i kunstig intelligens.

Den nye iMac skal være 30 procent hurtigere i surfing med Safari eller beregninger med Microsoft Excel. Kreative vil desuden kunne arbejde med 12 video-treams i 4K – tre gange så mange som tidligere.

Endelig skal det være dobbelt så hurtigt at pusle med avanceret software som Adobe Photoshop eller Final Cut Pro til video.

Mac og MacBook computeres betydning for Apples omsætning gennem årene. (Infografik: Statista.com)

På skærmfronten fortsætter Apple med et 4,5K Retina display. Derudover er der kommet hurtigere Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.3.

Interesserede kan begynde at forudbestille de nye Macs fra i dag. I butikkerne skal de lande den 7. november.

Den store iMac med 24 tommer og M3 processor skal koste fra 12.499 kroner, hvilket ikke lyder vildt dyrt.

Den billigste MacBook Pro med M3 og 14 tommer skærm kan fås fra 14.999 kroner. Vil man have en stærkere M3 Pro motor ombord, stiger prisen med mindst 4.000 kroner.

Den aller-stærkeste MacBook Pro med M3 Max processor løber så op i mindst 29,799 kroner. Velbekomme….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google Maps bliver nu rigtig intelligent