Kom i bedre form med Huawei

Her er den nye store MacBook Pro

Helt som forventet har Apple her til eftermiddag afsløret sin nye MacBook Pro med stor 16 tommers skærm. En nyhed, som Apple helt ubeskedent kalder for ”verdens bedste professionelle notebook.”

Målgruppen til den nye MacBook Pro er fotografer, filmfolk, udviklere, videnskabsfolk, arkitekter, ingeniører og musik producere. Kort sagt folk, der lever af at arbejde med deres bærbare pc.

De er dem, der kan se fordelene i en Retina skærm, der er en tomme større end den hidtil største MacBook Pro. De kan også få glæde af de seneste nye niende generation Intel processorer med Turbo Boost, op til 64 GB RAM og lynhurtige grafikchips med op til 8 GB video-RAM.

MacBook Pro med 16 tommer skærm er verdens første laptop med plads til 8 TB internt lager. (Foto: Apple)

Til gengæld må de pågældende være parat til at lægge mange penge for en ny MacBook. Priserne begynder ved 21.499 kroner. Den nye laptop kan købes på Apples hjemmeside nu.

Markedets største Retina display på en laptop nogensinde kan vise 3.072 gange 1.920 punkter eller 226 pixels pr. tomme (ppi). Hver skærm er individuelt kalibreret på fabrikken. Billederne kommer fra den seneste nye AMD Radeon Pro 5000M grafikchip.

Ifølge Apple vil brugere af standard udgaven af den nye MacBook Pro opleve 2,1 gange hurtigere grafik end på den tidligere model. Kaster man sig ud i den dyreste model, skal grafikken være op til 80 procent bedre, Vigtigt, når man f.eks. arbejder med film og udvikling af computerspil.

Apple hævder, at man omsider er lykkedes med at bygge et rigtig godt tastatur på en MacBook.. (Foto: Apple)

Den tydeligste nyhed – ud over den større skærm – er laptoppens nye Magic Keyboard. Med en fysisk bevægelse på én millimeter og en bedre fornemmelse for fingerspidserne skal tastaturet være Apples bedste nogensinde på en laptop. Netop skrive-komforten har ofte været et af kritikpunkterne på MacBooks.

Indendørs har Apple gjort et stort arbejde for at holde al den elektronik kølig. Et problem, som alle slanke laptops slås med. Et helt nyt design i blæsere med større blade skal give 28 procent mere cirkulerende luft inde i computeren og en 35 procent lave arbejds-temperatur.

Den nye 16-tommers MacBook Pro disker desuden op med hele seks interne højttalere, et forbedret mikrofon set-up, et 100 Wh batteri, Force Touch pegeplade, Apple T2 sikkerheds-chip, Touch Bar og op til 8 TB lager ombord. Det er tunge sager….

MacBook Pro kan fuldt ud udnytte mulighederne i Apples seneste MacOS Catalina styresystem. (Foto: Apple)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kom i bedre form med Huawei