40 pct. af os er bange for at blive hacket

Kan Spotify høre TikTok musik i baggrunden?

(Foto; Getty Images / Unsplash+)

Selv om man er verdens største musik-streaming-tjeneste med 574 millioner lyttere, og musikerne synes, at de bliver betalt for dårligt af den, har Spotify fortsat problemer med at tjene penge.

I det seneste kvartal lykkedes det dog for Spotify at præsentere et overskud på bundlinien på 62 millioner euro eller ca. 470 mio. danske kroner.

Det er første gang siden første kvartal af 2021. Siden begyndelsen af 2017 har Spotify nu givet overskud i otte kvartaler – to af dem i 2021.

Til gengæld ser det ikke ud til, at musiklytterne har reageret negativt på, at Spotify har hævet sine abonnements-priser i en række lande siden august.

Fremgangen ligger fortsat på omkring 26 millioner nye og betalende abonnenter pr. kvartal. Et tal, der ikke blev ændret markant under Corona pandemien, som man ellers skulle have troet.

(Infografik: Statista.com)

Spotify har i øvrigt ambitioner om at nå 500 millioner betalende abonnenter i 2030. Dette mål bliver dog nok svært at nå. Af tre grunde:

For det første er Spotify nuværende stignings-takt for langsom.

For de andet er Spotify udelukket fra verdens største streaming-marked Kina.

Og for det tredje har Spotify fået en ny og truende konkurrent på banen i skikkelse af TikTok.

Det populære sociale medie fra Kina har haft stor succes med en ny musik-streaming-tjeneste i Indien og Brasilien. Derfor udvidet TikTok Music nu i Australien, Mexico og Singapore….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

40 pct. af os er bange for at blive hacket