1,2 milliarder bruger en 5G telefon

Spotify vil slås direkte med YouTube

(Foto: Cezar Sampaio)

De store mediehuse på internet forsøger hele tiden at udvide deres kompetencer, så de kan lokke endnu flere kunder og forbrugere i stald.

I de seneste par år har både Spotify, Apple Music og YouTube lanceret podcasts. Ikke altid med den succes, marketingfolkene havde spået.

Til gengæld holdt Spotify og Apple Music sig til at distribuere lyd og musik og måske et par fotos, mens YouTube fik lov til at dominere markedet for hele videoer.

Den opdeling af markedet kunne nu se ud til at blive brudt. Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg pusler Spotify nemlig med at lægge længere musik-videoer ind i sin app.

Spotify skal angiveligt forhandle med flere potentielle partnere om projektet. Indtil videre afviser Spotify at kommentere rygtet. Derfor er der seriøse bud på, hvornår Spotify Video vil blive rullet ud.

I øjeblikket er video på Spotify begrænset til podcasts, hvor forfatterne kan præsentere sig selv i korte 30 sekunders klip eller GIF animation af maksimalt 10 sekunders længde.

I marts lancerede Spotify en TikTok lignende søge-funktion, som primært kan bruges til at finde musik og podcasts – snarere end at vise videoer.

For nogle år siden forsøgte Spotify sig – uden den store succes – med at vise tv-indhold på sit platform. Det var bl.a. video-klip fra Comedy Central og sportskanalen ESPN.

Apple har til gengæld tilbudt videoer som del af Apple Music. De er ok populære, men kan slet ikke måle sig med udbuddet på YouTube.

Hvis Spotify skulle vælge at introducere popvideoer i større stil, vil det ikke kun give den svenske streaming tjeneste en stærkere position i forhold til YouTube og Apple Music.

Spotify håber sikkert også på, at de levende billeder kan lokke brugere fra sociale medier som Instagram, Snapchat eller TikTok….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1,2 milliarder bruger en 5G telefon