Disse iPhones dropper Apple

1,2 milliarder bruger en 5G telefon

(Foto: Gizchina / Weibo)

Det går meget hurtigere med at få udbredt 5G end for nogle år siden, hvor den nye mobilteknologi hed 4G og 3G.

På nuværende tidspunkt har 5G passeret 1,2 milliarder brugere verden over. Det vil sige både smartphones og installationer med mobilt internet.

Tallene kommer fra kinesiske Huawei, der ellers er sortlistet i de fleste vestlige lande og ikke må sælge 5G telefoner – kun 4G.

I Kina udvikler Huawei dog lystigt videre på 5G, som den kinesiske telegigant har adskillige patenter på. Huawei kan derfor tale med om udbredelsen af 5G, fordi selskabet sælger både 5G telefoner og mobilnet.

Huawei kom med sin annoncering på MWC Shanghai 2023 konferencen, der blev holdt i den forløbne uge. Her roste Huawei også de teleselskaber, som var hurtigst ude med at tilbyde 5G netværk.

(Foto: Gizchina / Weibo)

De kan nu høste frugten af deres fremsynethed, fordi de kan tilbyde flere 5G tjenester til deres kunder.

Ifølge Huawei er det især en stærkt stigende efterspørgsel efter hurtigere dataforbindelser og avancerede mobile services, som driver fremgangen i 5G.

Det er f.eks. tjenester som Cloud Phone, 3D billeder, Augmented og Virtual Realitym der alle kræver meget hurtige mobilnet.

Huawei vurderer, at langt størstedelen af de 1,2 milliarder 5G kunder bruger nye smartphones. Kun omkring 200 millioner går til installationer med 5G internet, 5G i elbiler osv.

5G blev kommercielt tilgængeligt for fire år siden. I den periode er der kommet over 17.000 private 5G netværk i virksomheder og den offentlige sektor….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse iPhones dropper Apple