Sony fejrer 40 år med Walkman

Ny Huawei toptelefon skal koste under 4.000 kr.

Alle smartphone fans og det meste af televerdenen kigger med spænding frem til den 19. september. Da viL verdens næst-største mobilfabrikant nemlig præsentere sin første telefon uden de populære Google apps på.

Huawei Mate 30 hedder den. Vanen tro fyldt med avanceret teknologi som markedets første processor med integreret 5G og kameraer, der sætter nye standarder for den billedkvalitet i foto og video, man kan opnå med en smartphone. Men altså uden mulighed for at bruge f.eks. Google Maps, YouTube eller apps-butikken Google Play.

Huawei har travlt med at udsende pressemeddelelser om nye tiltag i ”tingenes internet” og firmaets støtte til Android styresystemet, som Google ejer.

Samtidig opfordrer den kinesiske gigant alverdens app-udviklere til at ”være med på rejsen” i et nyt øko-system, der bryder grænser ned og kan skabe nye oplevelser med 5G og tingenes internet.

Både Samsung og Huawei har nye super-processorer på vej, hvor 5G telefoni er integreret og ikke kræver separate chips. Huawwis Kirin 990 kommer den 19. september i den nye Mate 30 telefon. Chippen findes både i 4G og 5G udgaver. (Foto: Huawei)

Det kan kun være en omskrivning af, at Huaweis næste mobiltelefon udstyres med Huaweis eget Harmony OS styresystem i stedet for Android.

Huaweis danske afdeling nævner ikke produktet Mate 30 med ét ord. I stedet nøjes den med at fortælle, at danskerne kan købe en helt ny Huawei telefon fra oktober, der har fem kameraer med kunstig intelligens og Huaweis nyeste processor ombord – Kirin 990 med integreret 5G.

Hvad der er lige så opsigtsvækkende som manglen på Android og Google apps, er prisen på den nye supermobil. Med mellem 3.500 og 4.000 kroner bliver den langt billigere end Huaweis nuværende topmodeller på det danske marked. Prisen er samtidig langt under det halve af, hvad 5G mobiler ellers skal koste!

Huaweis topchef Richard Yu var ikke meget mere konkret, da han holdt åbnings-talen ved den store IFA 2019 udstilling i Berlin i går. Her havde hele salen set frem til, at Yu ville kommentere Kinas handelskrig med USA og amerikanernes boykot mod Huawei.

Huawei vil udfordre Apples AirPods med disse nye FreeBuds 3. De er mere intelligente, har aktiv støjreduktion og kan måske sælges til halv pris i forhold Apples bestsellere. (Foto: Huawei)-

Richard Yu er kendt for at sige tingene lige ud over undgå de sædvanlige marketing floskler, man normalt hører i bunkevis ved præsentationer. Men Yu nævnte ikke Huaweis problemer med et eneste ord.

I stedet brugte Huawei topchefen sin officielle tale til at gennemgå sin koncerns nye teknologiske tiltag i detaljer. Hvad der kunne have været et markant indlæg i den vanvittige krig, som USA og Kina fører på ryggen af alverdens smartphone brugere, endte med at være en ren teknisk præsentation. Nok ikke lige, hvad publikum havde håbet på.

OK – Huawei viser mange smarte nyheder med på IFA 2019, hvor den kinesiske telegigant ”forskanser” sig i en solid blokhytte af træ. Her holdes kunde-møder og interviews med verdenspressen.

Huawei markerer nok engang, at firmaet er helt fremme med hensyn til udbredelsen af de nye, lynhurtige 5G mobilnet. Desuden viser Huawei den kommende Mate 30 telefon, nye farver til sin nuværende storsællert P30 og i lidt mindre målestok – også sin nye direkte konkurrent til Apples AirPods.

Spionfoto af den kommende Huawei Mate 30. Den får rekord-mange Zeiss kameraer (fem styk), den helt nye Kirin 990 processor og en skærm, der fylder næsten 100 pct. af fronten. (Foto: Weibo)

I Berlin forsøger Huawei nærmest at sælge P30 og P30 Pro, som om de er helt nye telefoner. Måske ford P30 bliver den sidsrte Huawei telefon i det “gamle” set-up med Android og Google apps ombord.  P30 kommer således med det helt nye Android 10 styresystem og Huaweis EMI 10 brugerflade oven på.

Hvis den kommende Mate 30 bliver et flop på grund af Google begrænsningerne, kan Huawei sælge P30 videre, som om den var en helt ny telefon. Frisket op i de nye farver “Misty Lavender” og “Mystic Blue – ud over de fire kulører, danskerne allerede nu kan købe den i.

AirPods er grundlæggende et sæt trådløse Bluetooth øretelefoner, hvis primære succes skyldes, at de har Apple navnet stående på.

Derudover har Apple lagt nogle features ind, som gør dem til en fornøjelse at bruge sammen med iOS enheder som iPhone. Det er f.eks. en hurtigere Bluetooth parring og muligheden for at tjekke øretelefonernes batteri-niveau direkte på mobiltelefonen.

Apples rekord-store salg af de dyre AirPods har længe været en torn i øjet for kinesiske fabrikanter, der straks har lanceret direkte kopier til lave priser. Huawei går en anden og mere intelligent vej med sine nye FreeBuds 3.

PÅ IFA 2019 viser Huawei også sit forslag til, hvordan hjemmenes Wi-Fi netværk kan blive hurtigere og mere stabile – uden forstyrrelser fra andre netværk og strålende apparater. Løsningen skal være denne Huawei WiFi Q2 Pro hybride router, der sidder i stikkontakten på billedet. Den kan overførw 1.867 Mbps data, hvilket er ideelt for de boliger, der har meget hurtige fiber-forbindelser til internet. (Foto: Huawei)adband access.

Ganske vist ligner FreeBuds 3 sit  AirPod forbiilede i design,, men øretelefonerne  indeholder de en helt ny Huawei Kirin A1 chipsæt med kunstig intelligens, der kan endnu mere end Apples tilsvarende W1 processor i AirPod.

FreeBuds 3 kommer bl.a. med aktiv støjreduktion, hvor brugeren trinløst fra en Android app kan bestemme, hvor meget han eller hun kan få med af omgivelsernes lyde, mens musikken drøner i øret. Det har AirPods ikke i dag, men en håndfuld andre fabrikanter som f.eks. Sony, Bose og Jabra,

FreeBuds 3 kan parre sig lynhurtigt med en mobiltelefon, de skal bruges med. Meget hurtigere, end vi er vant til fra Android i dag. Spilletiden er tre-fire timer med støjreduktionen. Den kan udvides til 20 timer, hvis man lægger øretelefonerne i den medfølgende bæreæske.

Huawei antyder, at de nye FreeBuds 3 får endnu flere kunstigt intelligenter finesser, men afslører endnu ikke hvilke. Dog kan vi forvente, at Huawei vil sælge sine nye øretelefoner til en meget aggressiv pris. Måske det halve af, hvad AirPods koster i dag….

Vi vil sikkert vide meget mere torsdag den 19. september, hvor Huawei holder verdens-premiere på den nye Mate 30 telefon ved et event i München….

Her er de to nye farver, som Huawei vil relancere sin seks måneder gamle P30 model i. Den bliver også opgraderet med Googles helt nye Android 10 styresystem og Huaweis EMUI 10 brugerflade langt oven på.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony fejrer 40 år med Walkman