Kirkebøger får kunstig intelligens

Disse iPhones dropper Apple

(Foto: Neil Soni / Unsplash)

Egentlig er Apple rigtig god til software-support, når det gælder sine telefoner og tablets.

iPhone får spledes flere og mere regelmæssige opdateringer af sit styresystem end de fleste konkurrenter fra Android lejren.

Alligevel kommer det næsten hver gang som en overraskelse, når Apple lancerer en ny version af iOS og derfor må indstille supporten på ældre modeller af iPhone og iPad.

Det er præcist, hvad der sker nu, efter at Apple præsenterede sit nye iOS 17 på udvikler-konferencen WWDC forleden.

Opdateringen lever en masse nye funktioner og features – heriblandt forbedringer til basis-funktioner som iMessage, FaceTime, telefon og AirDrop. Samtidig får iPhone en helt ny dagbogs-app.

Desværre vil flere iPhone varianter, som stadig er populære hos danskerne, være berørt.

Det er iPhone 8 og 8 Plus samt iPhone X, som ikke længere vil få support fra Apple. Det samme gælder for iPad Pro 12.9 (første generation, iPad Pro 9.7 og iPad (5. generation).

For telefonernes vedkommende er det de iPhone modeller, som danskerne giver oftest i bytte for en ny Apple mobil. Det viser den månedlige oversigt, som Telia Recycle offentliggør her på Leifshows.dk.

I princippet må det også betyde, at den aktuelle grønne trend mod at forlænge mobiltelefoners liv bliver smadret. Hvem gider købe en brugt iPhone, hvis den ikke kan bruge de nyeste features og apps fra Apple?

iOS 17 kører i øjeblikket som en ufærdig beta-udgave, som man kan downloade og afprøve på sine nyere iPhones. Det vil sige telefoner med Apples A12 Bionic processor eller nyere.

Det er kun knap et år siden, at Apple droppede support for de endnu ældre iPhone 7 / 7 Plus og iPhone 6 / 6S Plus modeller.

Mest overraskende er nok, at iPhone X bliver kørt ud på et sidespor. Den telefon bruger ganske vist kun A11 Bionic processoren ligesom iPhone 8, men X’eren var den første iPhone med det nye design.

Med sin skærm uden brede rammer og det kontroversielle notch indhak i toppen af displayet var iPhone X en slags 10-års jubilæums-mobil for Apple.

At iPhone X nu kun fem år og ti måneder senere får lukket for nye iOS-updates, vil uden tvivl skuffe mange iPhone-ejere.

Ikke mindst, når man sammenligner med iPhone 6 og 6S. Da de to modeller blev droppet sidste år, havde de trods alt overlevet syv år og syv måneder. Altså to år længere end X’eren.

Heldigvis smider Apple ikke sine ældre iPhones helt ud. De vil fortsat modtage sikkerheds-opdateringer – patches – flere år frem i tiden, men slut er det med større versions-opgraderinger….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kirkebøger får kunstig intelligens