Elbil fabrikant viser egen smartphone

Lille drone med stor virkning

(Foto: DJI)

Aldrig før har droner været så omtalte i medierne som i forbindelse med krigen mellem Rusland og Ukraine.

Droner i alle mulige størrelser synes at svirre overalt i luftrummet over de to lande, hvor de bruges til både rekognoscering og til direkte angreb på fjenden.

Jeg skal ikke kun sige, om den megen omtale også smitter af på salget af civile droner, som f.eks. er meget populære hos fotografer – og som ses anvendt i snart sagt alle udendørs tv-udsendelser.

(Foto: DJI)

I hvert fald har Kinas største og verdens næststørste drone-fabrikant travlt med at lancere nye varianter, som alle byder på rekorder i kvalitet og størrelse.

DJI kalder sin nyeste kreation for ”the ultimate mini drone.” Med en vægt på under 250 gram er DJI Mini 4 Pro uden tvivl en let lille sag.

Alligevel rummer dronen et hoved-kamera med en 1,3 tomme CMOS sensor, der kan optage video i 4K kvalitet med 60 HDR billeder (fps) i sekundet. Slow motion foregår med 100 fps i 4K.

(Foto: DJI)

 

Dertil kommer en række andre mini-sensorer, som holder øje med dronens aktuelle position, stiller skarpt på motivet og hjælper med at undgå at kollisioner i luften.

DJI har overført en del features fra sine større Mavic droner, så Mini 4 Pro bl.a. kan optage både vandrette og lodrette billeder.

Desuden kan man indspille i professionelt D-Log M og HLG, ligesom man kan sætte ”way points” aktivere cruise control, mens dronen flyver.

(Foto: DJI)

 

DJI har forbedret foto-dronens egenskaber under dårlige lysforhold ved hjælp af to separate ISO opsætningen. Samtidig skal billedstøj være minimeret.

Den nye drone skal fungere og kunne fjernstyres over afstande på op til 20 kilometer, tmen har dog en enkel archilles-hæl. Det er rækkevidden på en batteri-opladning.

Med standard-batteriet monteret kan DJI Mini 4 Pro flyve i 34 minutter. For en merpris kan man købe et Intelligent Flight Battery Plus, der øger til 45 minutter.

Til gengæld ryger egenvægten op over 250 gram, hvilket kan være et problem med lovgivningen i en række lande. Her skal droner på 250 gram og derover registreres, og drone-brugeren have et kørekort til sin gadget.

Mini 4 Pro er landet i danske butikker, hvor den kan købes i tre versioner til priser mellem 6.300 og 9.000 kroner.

Den billigste (RC-N2) kommer uden egen skærm, så man skal bruge sin smartphones.  Den dyreste Fly More Combo inkluderer det store batteri….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elbil fabrikant viser egen smartphone