175 pct. flere lynladere i landet

Motorola folder igen til juni

(Foto: Weibo / Kina)

Meget kunne tyde på, at Samsung omsider skal have seriøs konkurrence i folde-telefon markedet, hvor Galaxy Z telefonerne er endnu mere dominerende på det danske marked end Apple iPhone blandt de konventionelt designede mobiler.

Sidste efterår vakte OnePlus Open røre som en direkte, men desværre dyr rival til Samsungs store Galaxy Z Fold model.

Turen ser nu ud til at komme til den smartere og mere elegante Galaxy Z Flip, som adskillige kinesiske fabrikanter har kastet deres øjne på. Flere af dem med klaptelefoner, der ikke kun er små i størrelse, men også i pris.

Det bliver spændende at se, hvor mange af dem når Danmark, hvor de kan være med til at gøre foldemobiler til en reel bestseller.

Én ny klaptelefon får vi helt sikkert snart at se. Det er den nyeste udgave af Motorolas Razr, der længe har levet i skyggen af Samsungs Flip mobiler.

Desværre ser det ud til, at en relativt høj pris kan være med til at forhindre det store gennembrud for den nye Motorola Razr 50 Ultra.

Den skal koste 999 dollars, hvilket kan oversættes direkte til 7.000 kroner. Med EU-told ender det nok mere realistisk med 1.200 euro og dansk moms på omkring 9.000 kroner. Så ligger vi side om side med den kommende Samsung Galaxy Z Flip 6.

(Foto: Weibo / Kina)

Motorola, der i dag ejes af pc-giganten Lenovo, kunne ellers godt fortjene mere medvind på det danske marked. I USA blev sidste års 2023 Razr og Razr Plus modeller en gedigen succes, men det er selvfølgelig Motorolas gamle hjemmebane.

I Danmark ser man dem sjældent i både butikker og på cafe-bordene, hvor Razr retteligt burde ligge side om side med Galaxy Z Flip.

Motorola burde jo kende følelsen. Længe før Samsung var de dengang amerikanske Razr mobiler nemlig et gedigent hit. Men vi skal 20 år tilbage, hvor den første Razr kom på markedet.

Motorola forsøgte et comeback i 2019 – denne gang som en smartphone, der kunne foldes på midten. Siden da er der lanceret mindst én ny Razr model hvert år.

Her i 2024 har Motorola også vist et spændende koncept, hvor mobilen rulles på håndleddet som et ur. Skærmen er super-fleksibel, så uret kan fungere som et pynte-armbånd, når telefonen ikke er i brug.

Det var fremtidsmusik, mens den nye Motorola Razr 50 Ultra formentlig vil stå klar til at erobre hitlisterne om en måned eller to.

De første billeder af nyheden er lækket i de kinesiske sociale medier. Det samme er de tekniske data og den sandsynlige pris.

Rent design-mæssigt ligner den nye Razr sig selv. Det indre OLED display kan foldes ud til 6,9 tommer og viser billeder i Full HD+ kvalitet med 2.640 gange 1.080 punkter.

(Foto: Weibo / Kina)

På ydersiden sidder en mindre farveskærm på 3,6 tommer, som kan bruges til f.eks. at se notifikationer, sms, klokken eller små selfies, når Razr telefonen er klappet sammen. Den s

Indendørs sidder Qualcomms Snapdragon 8s Gen 3 processor. Ikke den helt nye Gen 4 motor, der ventes at præge efterårets Android toptelefoner.

Det lille ”s” i navnet antyder dog, at Motorolas processor er en smule hurtigere og lidt mindre strømforbrugende end tidens topmodeller fra f.eks. Samsung, Xiaomi, OnePlus og Motorola selv.

Standard i Ultra udgaven af Razr 50 er 12 GB RAM og 256 GB lager. Formentlig kommer den også i en knap så kraftig udgave til en noget lavere pris.

Motorola vil åbenbart dupere konkurrenterne med kameraerne på den nye Razr. Dem er der to af på telefonens ryg plus en selfie-skyder på 32 MP på fronten.

Begge hovedkameraer rummer en 50 megapixel billedsensor. Hoved-objektivet fungerer også som vidvinkel, mens kamera nummer to på ryggen er en tele med 2x optisk zoom.

Mere overraskende er, at Razr 50 Ultra skal være mere vand- og støvtæt end alle andre smartphones på markedet.

Motorola Kina siger, at den lille mobil klarer de skrappe IPX8 specifikationer, så den f.eks. kan bruges som dykker-kamera uden ekstra indpakning.

Batterier på Razr 50 Ultra er på 4.000 mAh og kan både lades op via kabel og trådløst. I førstnævnte tilfælde skal det foregå ganske hurtigt med 60 watt.

Endelig ventes den nye lille mobil at komme med Motorolas Hello brugerflade, der er lagt oven på Android 14. Dertil kommer avanceret foto-software med kunstig intelligens.

Leifshows’ kilder i det kinesiske antyder, at Razr 50 Ultra får sin internationale debut i juni….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

175 pct. flere lynladere i landet