Lamborghini har fået en pladespiller

175 pct. flere lynladere i landet

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

Mens flere andre lande begynder at mærke et fald i salget af elbiler og en større interesse for hybride biler, køber danskerne på livet løs nye og brugte elbiler.

I april nåede antallet af elbiler i Danmark op på 234.861, hvilket er 78 procent flere sammenlignet med fjerde måned sidste år.

Danskernes kærlighed til elbiler kan også aflæses i antallet af steder, hvor man kan lade deres batterier op.

Ifølge organisationen De Danske Bilimportører er der i de seneste år kommet 10.000 nye ladepunkter, hvilket svarer til en stigning på 85 procent. Ved udgangen af april var der 21.473 af dem.

Størst fremgang havde lynladerne. De har formeret sig med 175 procent i det danske marked for at følge med sulten hos flere og flere elbiler, der gerne vil have fyldt ny energi på tjept.

Ligesom Konkurrencerådet mener brancheforeningen, at der er et akut behov for øgetr konkurrence på det danske lademarked.

I den forbindelse har foreningen fremsat et politisk forslag til et midlertidigt forbud for ”bundling” af lade-aftaler.

Forbuddet vil betyde, at forbrugerne ikke må bindes til et samlet abonnement for ude- og hjemme-opladning. De vil frit kunne vælge, hvor de tanker nyt el, og kan ikke låses til én udbyder….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lamborghini har fået en pladespiller