Hvem er størst i browsere?

En drone til din hånd

(Foto: DJI)

Kinesiske DJI kommer fra samme storby som Huawei og OnePlus  – nemlig Shenzhen .- og er næsten mere kendt på sit område som de to andre i mobiltelefoner.

DJI er nemlig verdens største fabrikant af små droner til private formål. En position, der uden tvivl kan blive styrket med den nye Mavic Mini 2.

Det er en drone, der ikke er større end, at man kan bære den i sin åbne hånd. Den vejer under 250 gram og kan i den nye version optage video i 4K kvalitet, mens den drøner hen over himlen som en lille helikopter.

Men hvad der måske nok er endnu vigtigere. Mavic Mini 2 er blevet lettere at styre og navigere end forgængerne.

Når DJI Mini 2 dronen er klappet sammen, fylder den ikke meget. (Foto: DJI)

Den lille drone er nemlig forsynet med DJI’s OcuSync 2.0 system, der består af to kommunikations-kanaler med hver sin frekvens.

Det betyder, at Mini 2 skal kunne flyve op til 10 kilometer væk fra piloten på jorden og stadig kan fjernstyres i alle funktioner. Det er en udvidelse af rækkevidden på 150 procent i forhold til den første Mavic Mini, der kom på markedet for et år siden.

Med et forbedret batteri kan Mini 2 holde sig i luften i 31 minutter. Det er et enkelt minut længere end forgængeren og altså ikke den store forskel.

Dronen er samtidig gjort mere robust og stabil, når den er ude at flyve. Takket være fire stærkere elrotorer kan Mavic Mini 2 stå stille i luften ved vindstyrker på på toæ 38 kilometer i timen.

https://www.youtube.com/watch?v=NMf4KI3kpZg

Når Mini  2 er sendt op, vil pilotens smartphone modtage en ”live” transmission af video-billederne.

Fotos tages med et kamera på 12 megapixels. De kan lagres enten i JPEG eller RAW format, og man kan via en app bestemme, om billeder skal tages løbende, med bestemte mellem eller helt autonomt..

Internationalt koster den nye DJI (Mavic) Mini 2 omkring 479 euro. Det svarer til ca. 3.600 kroner. Forgængeren koster 3.900 kroner på det danske marked, så mon ikke også det bliver prisniveauet for den nye 2’er, når vores høje moms er indregnet.

Husk i øvrigt at overholde de danske regler for droneflyvning, når du leger med en DJI i luften eller bruger den til professionelle formål som f.eks. foto og tv.

Den lille drone fjernstyres direkte fra en mobiltelefon. (Foto: DJI)

 

Danmark opererer med to forskellige regelsæt -bekendtgørelser:

Det ene regelsæt regulerer hobby-droneflyvning, der altid skal foregå uden for bymæssige områder.

Det andet sætter dækker professionel droneflyvning, der både kan foregå inden for og uden for byer.

Hvis du ønsker at flyve som hobby i det danske luftrum skal du tage et dronetegn. Det er gratis og tager fem minutter. Tegnet skal du altid have på dig, når du flyver med drone.

Et dronebevis, der er sværere at få, giver adgang til professionel flyvning over byer, tættere på lufthavne og nær mennesker….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem er størst i browsere?