Papirfly bliver helt moderne

Det er dansk. Det er lyst, og det er Delight

Smartphone-styrede cykellygter eller alarmer er der ikke meget nyt i, men det nye danske DeLight går et stort skridt videre i funktioner og praktisk anvendelighed. Nu har man nemlig det hele samlet i for- og baglygte og én let-betjent app på sin smartphone.

DeLight tænder f.eks. automatisk cykellyset, når den officielle lygte-tændings-tid nærmer sig. Det røde baglys lyser op, når man bremser. Og samtidig hjælper DeLight med at huske, hvor man stillede sin cykel sidst. Fin idé på overfyldte cykel parkeringer, eller hvis man har fået en lille en til næsen og måske ikke husker så godt.

DeLight har været undervejs i fire år, hvor en lille gruppe af iværksættere fra København og omegn har puslet med ideen om at skabe markedets mest avancerede cykellys og alarm.

DeLight er integreret med FINDRS app og det tilhørende netværk, hvor tusinder af cyklister med tiden kan hjælpe med at finde bortkomne eller stjålne cykler.

Nu er DeLight færdig med sin opfindelse, der har været prøvekørt af danske cyklister i nogle måneder. DeLight har derefter sendt sin smarte nyhed til ”crowd funding” på Kickstarter, hvor der skal indsamles penge til en større produktion.

DeLights app til iPhone eller Android indeholder bl.a. en Find funktion, der både er en slags alarm og en hjælp til at finde sin cykel.

Når man f.eks. kommer til en cykelparkering, skal man blot trykke på en knap på mobilens skærm. Så vil cyklen gøre opmærksom på sig selv ved at få for- og baglygte til at lyse op. DeLight kalder den smarte feature for Flash & Find, og den minder lidt om trådløse nøgler til personbiler.

Tryk på din smartphone. og din cykel vil markere med lysblink, hvor den står. Super, hvis man f.eks. har stillet cyklen på en overfyldt p-plads.

Hver gang man parkerer sin cykel, vil DeLight registrere den eksakte GPS position og lægge den i app’en. Skal man finde den igen, vil cyklen blive markeret på et digitalt landkort.

Skulle cyklen være blevet mere væk eller måske stjålet, giver Find app’en en god chance for at genfinde sin elskede to-hjuler.

Man kan nemlig melde cyklen savnet i det nye internationale Findrs netværk, hvor tusinder af andre cyklister med tiden skal kunne holde udkig efter den. Alle medlemmer i netværket, som har den gratis Findr app installeret, vil få sendt efterlysningen på deres mobil.

DeLight har integreret bremselys og baglygten.

Skulle cyklen blive fundet, kan finderen sende et signal retur til ejeren om, hvor cyklen befinder sig rent fysisk. Det kan være lige om hjørnet, hvor han eller hun stillede den sidst  Men det kan også være længere borte, hvis cyklen er stjålet og bortført til udlandet.

I Danmark tænder og slukker DeLight automatisk cykellygterne i den officielle lygte-tændings-tid. Den ændrer sig som bekendt hver dag i vinter-halvåret, så det er praktisk, at man ikke behøver at huske på det selv.

Skulle det blive mørkere midt på dagen – f.eks. i et uvejr eller regn, kan sensorer i DeLight registrere lysforskellen og tænder følgelig for- og baglygte, når det er nødvendigt.

Danmark er et cyklernes land, og det kan man tydeligt mærke på DeLight. Nyheden er skabt af cyklister til cyklister.

DeLight har f.eks. bremselys ligesom på en bil eller motorcykel. Den aktiveres af en indbygget bevægelses-sensor, der reagerer, når cyklen sænker farten stærkt. En fin idé på overfyldte cykelstier eller til at vise sine hensigter til bilister på samme vej.

Tilsvarende vil forældre elske, at de fra deres smartphone kan holde øje med, om deres børns cykellygter fungerer. Det kræver blot, at ungernes cykler er udstyret med DeLight lamper.

DeLight tænder automatisk cykellyset efter vejrforholdene og tiidspunktet af dagen. I Danmark er det i den officielle lygte-tændings-tid.

 

DeLight har også indbygget termometer, så man lige kan tjekke udendørs temperaturen, inden man sætter sig på cyklen. Vigtigt om vinteren, hvor man ikke altid kan se, om der er glat.

Med DeLight er cykellysene altid tændt, når det er nødvendigt. Lamperne lyser lige stærkt, selv når batteriet er ved at løbe ud. Er det ved at ske, alarmerer app’en automatisk, når batterierne trænger til udskiftning. Desuden slukker DeLight lamperne automatisk, når cyklen bliver stillet. Dét sparer strøm.

DeLight kan i øjeblikket forudbestilles via iværksætter portalen Kickstarter for kun 249 kroner. Det er halv pris i forhold til den senere butikspris. For de penge får man for- og baglygte, monterings beslag til cyklen, batterier og app’en til iPhone eller Android. Levering vil ske allerede i oktober….

Hvis man ikke kan huske, hvor man stillede sin cykel, kan den let genfindes via GPS og DeLights Findr app.

 

https://findrs.net/?lang=da

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Papirfly bliver helt moderne