Apple udsender stråle-opdatering til iPhone 12

Norlys har købt den danske del af Telia

(Foto: Norlys)

(Opdateret) Planerne om, at den jyske energi-gigant Norlys vil kaste sig ud i at blive lige så stor i tele, er kommet et stort skridt videre.

Norlys har nemlig nu underskrevet en aftale med svenske Telia Company om at købe koncernens danske forretning.

Prisen er 6,25 milliarder danske kroner kontant. For de penge får Norlys 1,9 millioner telekunder og et 50 procent ejerskab af Danmarks største mobilnet. Det såkaldte TT-netværk ejer Telia sammen med Telenor.

Norlys vil drive Telia videre, men skifter navnet ud med Norlys på bl.a. telebutikkerne. Telias lavpris-datterselskab Call Me fortsætter under eget navn i det nye datterselskab,

Ifølge Norlys’ skal Telias nuværende medarbejdere være fundamentet for, at jyderne bliver endnu større og stærkere indenfor tele, end de allerede er i dag.

Norlys er nok bedst kendt for sine leverancer af strøm til store dele af Jylland. Desuden har Norlys travlt med at rulle fibernet og ladestationer til elbiler ud over hele Danmark.

Måske lidt mindre kendt er, at Norlys også ejer netselskabet N1 og teleselskabet Stofa, som faktisk var en del af Telia for nogle år siden.

Norlys blev stiftet i 2020 som en fusion af tele- og energi-selskaberne Eniig og SE. I dag ejes 35 procent af Norlys’ fibernet af et fransk-hollandsk-belgisk investor-konsortium.

Aftalen om en overtagelse af Telias danske forretning blev offentliggjort i april. Siden da har de to selskaber været igennem en såkaldt ”due dilligence” periode, hvor Norlys har fået lov til at kigge i Telias regnskaber.

Den nu underskrevne aftale er dog betinget af to ting:

Den ene er, at Norlys’ repræsentantskab skal godkende købet ved et ekstra-ordinært møde den 27. september.

Siger repræsentantskabet ok, skal de danske konkurrence-myndigheder efterfølgende godkende overtagelsen. Om alt går vel, vil handelen blive endelig godkendt i første kvartal af 2024.

Senest til den tid vil TDC mærke, at den danske telegigant har fået en større og stærkere konkurrent end hidtil.

Norlys har længe ønsket at komme ind på de danske mobiltelefon-net. Den adgang kommer nu via opkøbet af Telia Danmark, der er landets fjerde-største teleselskab….

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple udsender stråle-opdatering til iPhone 12