Dette tv må være et hit for alle Disney fans

Dropbox hæver priserne

(Foto: Ian Lamont / Wikimedia)

I disse tider, hvor vi opbevarer store mængder digitale fotos, kan de færreste undvære at have abonnement på en eller anden form for datalagring i ”skyen”.

En del fabrikanter af smartphones, pc’er og tablets leverer cloud-plads som del af deres købspris.

Samtidig udnytter mange forbrugere, at it-giganter som Google, Apple eller Microsoft tilbyder gratis ”lager-rum” på internet.

Netop den del skal det nu være slut med hos den populære cloud-service Dropbox, der har over 700 millioner kunder worldwide. Også mange i Danmark.

Gratis og ubegrænset lagerplads er slut hos Dropbox – primært for erhvervskunder.

Forklaringen er, at kunder har misbrugt Dropbox’ tillid og udnyttet de gratis fordele til at køre krypto valuta, data mining og block chain opgaver. Alle tre er uhyre plads- og processor-krævende.

Desuden har Dropbox opdaget, at særligt frække kunder har videresolgt dataplads, som de havde gratis adgang til.

Dropbox’ store mainframe computere rummer data fra 700 millioner brugere verden over. (Foto: Getty Images / Unsplash+)

Ifølge Dropbox er det kun en lille del af brugerne – omkring én procent – som ødelægger det for alle andre. De bruger ofte mange tusinde gange mere plads end gennemsnittet.

Dropbox har forsøgt at undgå det ved at indføre spilleregler, men de bliver ikke overholdt. Derfor er der kun én vej: Gratis data forsvinder. Fremover koster al lagerplads penge.

Frem til den 18. september vil alle, der køber en Advanced Plan med tre licenser hos Dropbox, få adgang til 15 terabyte (TB) dataplads. Hver ekstra licens for fem TB oveni.

Efter den 18. september skal nye Dropbox kunder betale 10 dollars om måneden for 1 TB plads. Nuværende kunder får samme tilbud fra 1. november.

Dropbox oplyser, at man vil flytte sine kunder gradvist over på den nye ordning. Alle vil få en advarsel pr. mail mindst 30 dage, før Dropbox foretager flytningen.

99 procent af Dropbox’ kunder med Advanced Plan fylder mindre end 35 TB pr. bruger. De vil som tak modtage 5 TB ekstra plads i de næste fem år uden prisforhøjelse.

Alle versioner af Dropbox Advanced har et maksimalt loft på 1.000 TB. Det burde være alt rigeligt for de fleste, men åbenbart ikke for dem der misbruger systemet.

I øvrigt har flere andre cloud-services for længst opgivet gratis modellen og har indført betaling for lagerpladsen. Det gælder bl.a. Google, Microsoft og Amazon….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dette tv må være et hit for alle Disney fans