I disse fem lande er der flest gamere

Klassiske videospil genoplives på ny Atari

(Foto; Atari)

Hvem siger, at det kun er de nyeste computer- og mobil-spil, der dur? Ældre spil-titler kan bestemt også være interessante, og så er de som regel lettere at klare end de fleste nye.

Beviset får man i den nye Atari 2600+ spilkonsol. Eller rettere den gamle, som man nok skal være omkring de 55 til 60 år for at huske og måske have rykket i joystickene til.

Atari var om nogen pioner, når det gælder videospil. Verdens første – det simple tennis-spil “Pong” blev faktisk skrevet af Ataris grundlægger Nolan Bushnell i 1972.

Senere stod der store Atari spil-maskiner i de fleste arkader. Spil som ”Space Invaders” var lige så store trækplastre dengang som ”Counter-Strike eller ”Minecraft” i dag.

(Foto; Atari)

Blot med den store forskel, at spillene for 50-60 år siden kunne man ikke spille derhjemme på et tv og slet ikke på en laptop, tablet eller smartphone.

Den slags eksisterede ikke dengang. I stedet måtte man have mønter med i lommen for at spille på Atari maskinerne nede på den lokale grillbar eller spille-arkade.

Atari revolutionerede underholdnings-branchen ved at lancere verdens første succesrige spillekonsol Atari 2600 i 1976.

Det er den, som nu er blevet genoplivet af de mennesker, der ejer Atari navnet nu om dage. De er så gået I samarbejde med den store tyske spilfabrikant Plaion for at sikre indhold – altså spil – og en ordentlig distribution.

(Foto; Atari)

Produktet, der skal sælges nu, er en 2023 udgave af Atari 2600.

Den har fået moderne indmad, men ligner ellers den gamle rigtig meget. Blot er den nye Atari 2600+ krøbet 20 procent I størrelse, fordi elektroniske chips fylder mindre end den elektronik, man anvendte i 1980’erne.

Selvfølgelig er der tale om nostalgi, men også den kan der være et publikum til. Specielt, når det gælder gensynet med gamle spiltitler, som man selv sad med som teenager for 50 år siden.

Dem vil de gerne genoplive til eget brug eller måske vise børnebørnene, at der faktisk også fandtes sjove videospil, dengang morfar eller farfar var ung.

Den nye Atari kan anvende de gamle cartridges – patroner – som passede til Atari 2600 og 5800 spilkonsollerne.

Det kan jo være, at nogle af dem ligger i en papkasse på loftet eller i kælderen. Ellers må man på loppemarked eller internet for at finde cartridges med berømte titler som f.eks. ”Pac-Man”, “Space Invaders”, ”Frogger” og ”Pitfall.”

Formentlig vil Plaion sørge for, at de bliver genoptrykt, hvis rettighedshaverne altså accepterer det. Om der også kommer helt nye titler, fortæller historien ikke noget om.

Til gengæld har Atari sørget for, at den nye 2600+ konsol rummer en moderne Rockchip 3128 processor med 256 MB RAM og 256 MB lager. De gamle spil er ikke så krævende som de nye.

(Foto; Atari)

Atari 2600+ er samtidig forsynet med tidssvarende HDMI- og USB-stik. Bluetooth og Wi-Fi passer lissom ikke rigtig ind i det retro image.

Med i prisen på en ny Atari 2600+ konsol følger en forbedret udgave af de klassiske Atari CX40 joysticks. Desværre kun ét styk.

Det betyder, at man må ofre 25 dollars for et ekstra joystick, så man kan spille mod en kammerat, kollega, barnebarn osv. Atari lover også, at man vil relancere sin klassiske CX30 Paddle Controller. Den skal koste 30 dollars.

Atari vil sende den nye/gamle 2600+ på markedet i USA og Europa den 13. november. Forud-bestillinger modtages fra i dag. Prisen på konsollen bliver 130 dollars eller ca. 900 danske kroner.

Med i kassen ligger en cartridge, der rummer spiltitler som ”Adventure”, ”Surround”, ”Video Pinball”, ”Yar’s Revenge”, ”Haunted House, ”Maze Craze”, ”Missile Command” og ”RealSports Volleyball”….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I disse fem lande er der flest gamere