Nyt kæmpehul i WhatsApp

Pong bliver 50 år

(Foto: Shadowgate / Wikimedia)

Navnet ”Pong” ringer nok ikke hos de fleste af mine unge eller yngre læsere. De mere voksne af slagsen husker ”Pong” som det første computerspil, de stiftede bekendtskab med.

I går fyldte det engang så berømte tennis-spil i sort/hvid 50 år. Dermed er ’’Pong” det første computer-game, som fik kommerciel succes.

Amerikanerne fik ”Pong” først. Europa kom først et halvt år senere i 1973, så her kan vi fejre/genfejre dagen til foråret.

”Pong” blev opfundet af Allan Alcom og Nolan Bushnell hos Atari, der brugte spillet til at markere sig som den helt store i datidens ret lille gamer-industri.

I de første år kunne man kun spille ”Pong” på store spille-maskiner i arkader og på grillbarer. Dem solgte Atari over 8.000 af.

Nogle år senere lancerede Atari så sin egen spillekonsol til hjemmebrug og lagde dermed grundstenen for nutidens kæmpe-marked.

(Animation: Pong74ls / Wikimedia)

Alene gennem den amerikanske butikskæde Sears solgte Atari over 150.000 eksemplarer af sin første spillekonsol.

Et enormt antal på et tidspunkt, hvor hverken Windows-pc’er, Apple Mac eller smartphones var opfundet.

Senere fulgte Atari op med sin 2600 spillekonsol, hvor udvalget af spiltitler var meget større. Den konsol blev solgt i over 30 millioner styk frem til 2004.

Så simpelt ”Pong” virker på en skærm – så vigtigt har spillet været for ikke kun spil-industrien, men hele computer-historien i det hele taget.

Apples grundlægger Steve Jobs var f.eks. ansat hos Atari, inden han fandt sammen med Steve Wozniak.

Desuden ville hverken Nintendo, PlayStation og Xbox næppe eksistere i dag, hvis ikke ”Pong” havde taget de første skridt til at lære spil på en skærm.

Til lykke med de 50 år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt kæmpehul i WhatsApp