Spil musik på den grønne måde

En Big Mac og lidt strøm til bilen

(Foto: Kelvin Stuttard / Pixabay)

Danmarks største netværk af 400 kW lynladere til elbiler vil være en realitet inden udgangen af 2024.

Standerne kommer til at stå dér, hvor over 200.000 danskere køber fastfood hver dag. Nemlig i forbindelse med McDonald’s restauranter.

Danmarks og verdens største burger-kæde har nemlig indgået et samarbejde med den jyske energi- og telegigant Norlys om at opstille moderne lynlade-stationer ved 75 McDonald’s restauranter landet over.

Planen er at placere mindst to 400 kW lynladere ved hver af restauranterne. Dermed får fire elbiler ad gangen mulighed for at få fyldt batterierne op, mens deres ejere shopper burgere og pommes frites hos McDonald’s

Ifølge McDonald’s tilbringer hver kunde i gennemsnit 23 minutter i restauranten. I det tidsrum vil elbil-ejere kunne lade deres batteri op til 80 procent, hvis de kan håndtere strømmen fra de moderne 400 kW stationer.

Nu kan I snart fylde både elbilen og jeres egen mave op hos McDonald’s. (Foto: Norlys)

Den nye aftale er den hidtil største af sin slags i Danmark. Så snart den nødvendige elforsyning og infrastruktur er til rådighed, begynder Norlys at opstille lynladere med minimum fire ladepunkter ved alle McDonald’s restauranter med egen parkeringsplads.

Forventningen er, at alle ”McLaderne” vil stå klar til brug inden udgangen af 2024, oplyser Norlys:

McDonald’s har ofte unikke placeringer tæt på trafikale knudepunkter. Derfor vil mange af landets over 100.000 elbiler køre forbi flere gange om dagen.

Hos McDonald’s Danmark siger den administrerende direktør Mads Friis:

”Vi har en ambition om at ”go big or go home”, uanset om det gælder burgere, kaffe eller nu ladestandere. Med opførelsen af tæt på 200 lynladere kan vi gøre livet lettere for elbil-ejere. Også i mindre befolkede dele af landet, hvor der kan være langt mellem lynladerne”.

Norlys gør opmærksom på, at selskabets lade-netværk er åbent, så lade-standerne kan bruges af alle….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spil musik på den grønne måde