Samsung udfordrer Apple med stor skærm

Halvdelen af alle elbiler kører på Kinas veje

(Foto Getty Images / Unsplash+)

Det kan godt være, at Norge har den største procentdel af elbiler i verden, men de fleste personbiler med elmotor kører altså på Kinas gader og veje

14,6 millioner rene elbiler eller vogne med plug-in-hybride er indregistreret i Kina. Det svarer til 53 procent af de i alt 27,7 mio. elbiler, som blev fremstillet i verden i 2022.

Vurderingen kommer fra det tyske forsknings-institut ZSW. Det ligger i Stuttgart, hvor Mercedes-Benz og Porsche også har deres hovedsæder.

USA kommer på andenpladsen med 3,4 millioner elbiler – fulgt af Tyskland med 1,9, Frankrig med 1,1 og Storbritannien med 1,0 millioner.

I 2022 blev 61 procent af verdens nye elbiler indregistreret i Kina. (Foto: Jimmy Liao/ Pexels)

I 2022 blev 6,5 millioner nye elbiler sendt ud på de kinesiske veje. Langt de fleste af dem var produceret i Kina selv. Det svarer til 61 procent af samtlige nyregistrerede elbiler i verden.

Til sammenligning købte amerikanerne sidste år knap en million nye elbiler – de fleste Tesla’er – mens Tyskland sendte 833.000 biler med elmotor ud på deres Autobahner og Landstrassen.

Analytikerne fra ZSW konstaterer, at Tyskland skal fordoble sin nuværende produktion af elbiler, hvis regeringens mål om 15 millioner skal nås frem til 2030.

I øjeblikket er det de kinesiske elbil-fabrikker, der ligger i overhalingsbanen. Det skyldes bl.a. statslige tilskd til at købe elbiler og, så de er billigere at købe end noget andet sted i verden.

Til sidst en Top-5 over klodens største elbil-fabrikanter i øjeblikket:

  1. Tesla fra USA – 3,6 millioner nye biler
  2. BYD fra Kina – 3,4 millioner
  3. SAIC fra Kina – 2,4 mio.
  4. VW fra Tyskland – 2,3 mio.
  5. BMW fra Tyskland – 1,3 million

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung udfordrer Apple med stor skærm