Kina sætter nye grænser for børns brug af mobil

GoPro får en ny og stærk rival

(Foto: DJI)

Når man spørger med ordet ”action kamera”, svarer de fleste straks GoPro.

Det er lidt ufortjent, for den populære outdoor billedskyder fra Schweiz har adskillige kapable konkurrenter. De er bare ikke så kendte.

En af GoPro rivalerne, som man skal holde godt øje med, er kinesiske DJI. Verdens største fabrikant af droner kan nemlig også bygge små kameraer, der kan tåle lidt af hvert.

Det lille action-kamera kan optage video i 4K kvalitet og med 120 billeder i sekundet. (Foto: DJI)

For mindre end et år siden præsenterede DJI sit Osmo Action 3 kamera. Derfor er det hurtigt allerede at have afløseren klar.

Det nye DJI Osmo Action 4 skal imidlertid et mærkbart fremskridt. Først og fremmest med en større billed-sensor, der bl.a. giver bedre billeder under dårlige lysforhold og større dynamik.

Den nye billed-sensor målet 1 / 1,33 tommer og er dermed både større end i Osmo Action 3 og i GoPros seneste kamera.

Osmo Action 4 kameraet kommer med et magnetisk beslag, der gør det nemt at klikke det på og af f.eks. en hjelm. (Foto: DJI)

Video optager man gennem en blænde på f:2.8. Det sker med 4K UHD kvalitet og professionelle 120 billeder i sekundet (fps).

De hjælpes på plads af en 10-bit D-Log M farve-processor og en særlig sensor til måling af temperaturen.

Lysfølsomheden er på mellem ISO 100 og 12.800 – både når det gælder fotos og video. Desuden har man en digital zoom på 4x til foto og 2x til video.

Man kan tage det nye kamera med ned på 18 meters vanddybde uden at putte det i en særlig beskyttelses-box. (Foto: DJI)

Lydkvaliteten skal også være forbedret med mikrofoner, der kan optage i stereo og i 16-bit / 48 kHz. Det er cd-kvalitet.

Osmo Action 3 kan arbejde både vertikalt og horisontalt. Dertil kommer to touch-skærme til betjening og Overvågning – et 1,4 tommers selfie-display på fronten og et større på 2,25 tommer på kameraets bagside.

Det indbyggede LiPo batteri er på 1.770 mAh og skal sikre over 2,5 timer på en opladning. Batteriet kan fyldes op til 80 procent på 18 minutter.

Endelig rummer Osmo Action 4 hurtig Wi-Fi 802.11ac, som f.eks. kan bruges til live-streaming vis en smartphone med DJI’s LightCut app på.

Denne app kan også bruges til «pre-view» af ens optagelser, til at anbringe templates eller til at udføre hurtige redigeringer.

Selve kameraet sidder i en firkantet boks, der måler 70.5 gange 44,2 gange 32,8 millimeter og vejer 145 gram.

Osmo Action 4 kameraet har fået en større billed-sensor, der sikrer bedre optagelser under svære lysforhold. (Foto: DJI)

Designet gør Osmo Action 4 meget holdbar. Kameraet kan således arbejde ved temperaturer ned til minus 20 grader, ligesom man kan tage kameraet med ned på 18 meters vanddybde uden brug af en ekstra case.

Det nye action-kamera er landet i danske butikker, hvor det koster fra 3.339 kroner.

Man kan også fået Adventure Combo med to ekstra batterier og mere tilbehør. Den skal man betale 4.199 kroner for….

Osmo Action 4 har touch-screens i farver på både for- og bagside. (Foto: DJI)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kina sætter nye grænser for børns brug af mobil