Telefonen er vores port til sociale medier

GoPro Hero6 tager toppen

Kongen over alle action kameraer – GoPro – har tabt meget af sin magi i de senere par år. Ikke fordi folk er holdt op med at filme deres stunts og eventyr, men fordi kameraer i smartphones i mange tilfælde blev så gode, at der ikke var nogen grund til at have en billed-skyder.

Omsætningen og overskud faldt, og det hjalp ikke voldsomt meget, at GoPro lancerede sin egen Karma drone med indbygget kamera.

Det nye Hero6 Black kamera skal vende udviklingen for GoPro, der mere end nogen anden fik folk til at tage video og fotos, mens de stod på ski, kastede sig ud i faldskærm, klatrede i bjerge, racede rundt på cykel eller dykkede ned til koralrev.

Skærmen på GoPro6 har fået Touch Zoom funktionen, som betjenes ved ganske enkelt at pege på displayet.

GoPro har derfor lagt mange kræfter i at lægge afstand til de efterhånden mange konkurrenter fra Kina – og naturligvis skabe et action kamera, som kan meget mere end selv de bedste smartphones.

Som første GoPro kan Hero6 f.eks. optage video i 4K kvalitet med 60 billeder i sekundet (fps). Det kan også indspille i 2,7K og det dobbelte antal billeder. Eller man kan arbejde med ægte slow-motion med 140 fps og Full HD kvalitet (1.080 punkter).

GoPro har ofret penge på at udvikle en helt ny GP1 processor, der skal være dobbelt så stærk som forgængeren i Hero5 kameraet. Det betyder bl.a. en meget mere avanceret billed-stabilisering, integreret Wi-Fi og Bluetooth, øget billed-dynamik og markant bedre optagelser under dårlige lysforhold.

Ny er en Touch Zoom funktion, hvor brugeren kan zoome ind eller ud ved at berøre kameraets billedskærm. Normalt en god feature, men kommer man ikke let til at aktivere den under action forhold, hvor man skal koncentrere sig mere om, hvad man gør ved siden af kameraet?

I så tilfælde kan en ny Voice Control funktion være mere praktisk. Den betyder, at kameraet reagerer på stemme kommandoer i 10 forskellige sprog. Praktisk, når man vil arbejde hånd-frit med sit action kamera.

Smart er også en QuikStories feature. Her analyserer kameraet automatisk de optagne scener og sensor data, så optagelserne bliver vellykkede – og kan sendes lynhurtigt via Wi-Fi til brugerens smartphone.

Her kan den medfølgende QuikStories app så sammensætte hele små videofilm i nærmest professionel kvalitet, som man både kan dele via Facebook, Snapchat eller Instagram, uploade til YouTube eller vise på en stor skærm.

Endelig skal jeg huske at nævne, at GoPro Hero6 Black – ligesom forgængeren Hero5 – er udstyret med en 12 megapixel billed sensor og kan tåle at dykke ned til 10 meter under vand, uden at kameraet skal placeres i et dykkerhus.

GoPro Hero6 Black koster fra 4.499 kroner….

 

http://newatlas.com/gopro-hero6-black/51549/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telefonen er vores port til sociale medier