Spotify er blevet 10 kroner dyrere

Saab vender tilbage som elbil

(Foto: Saabplanet)

Det begyndte egentlig som flyfabrik før anden verdenskrig. SAAB står for Svenska Aeroplan AB.

SAAB laver stadig militærfly, men desværre ikke længere personbiler. De svenske vogne var ellers futuristiske i design og populære for deres turbo-motorer og solide konstruktion hos en loyal fanskare.

Den var bare ikke stor nok til at holde Saab kørende. For 11 år siden I 2012 stoppede SAAB sin bilproduktion, selvom store amerikanske GM var inde over som ejer i en periode.

Nu kunne det imidlertid se ud, som om Saab genopstår. Naturligvis som elbil, for intet andet dur nu om dage.

SAAB’s gamle rivaler fra Volvo har vist, hvordan det skal gøres. Med den kinesiske Geely koncern i ryggen er Volvo XC40 i dag den næst-mest solgte elbil I Europa. Langt efter Tesla Model Y, men svforan VW’s ID.4.

(Foto: Saabplanet)

Om det også er kinesere, der står bag det nye Saab projekt NEVS – National Electric Vehicle Sweden – er mere usikkert.

Kina har allerede været inde over, men med en fiasko til følge. Kinesiske Evergrande Group købte sig ind, men rendte ind i finansielle problemer.

I maj skal nye investorer være dukket op og bl.a. have understreget et ”Letter of Intent” om at spytte penge i kassen, så svenskernes ambitiøse Emily GT projekt kan komme på gaden.

Investorens identitet er ikke afsløret, men noget må der være om snakken. I hvert fald har NEVS i de senere dage offentliggjort en masse nye detaljer om Emily elbilen, der skal have officiel verdens-premiere til august.

Emily GT placerer sig i samme klasse som den dyre Tesla Model S. Emily får fire elmotorer – en ved hvert hjul- og et stort batteri på hele 175 kWh. Det skal sikre en rækkevidde på 600 miles.

(Foto: Saabplanet)

Saab-tilhængernes egen hjemmeside – www.saabplanet.com – skriver, at NEVS vil genoptage produktionen i de historiske fabrikker i svenske Trollhättan. Samme sted blev de gamle SAAB personbiler blev bygget gennem 60 år.

Sandsynligvis bliver det dog ikke som Saab. Der er nemlig problemer med, hvem der har ret til navnet – og det er flyfabrikanterne.

NEVS søger ‘i øjeblikket alternativer, men vigtigst er, at den nye Emily GT skal følge Saabs tradition med strømlinet design og avancerede teknologi.

Emily GT skal således hente inspiration fra Saabs elegante 9-5 Aero med sine aerodynamiske linier og muskulære fremtoning.

Det bliver spændende at se, om Sverige snart vender tilbage med tre personvogns-mærker – alle på el. Ud over Volvo er det Polestar og Emily, hvis fornavn vi endnu ikke kender….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify er blevet 10 kroner dyrere