Ingen Galaxy S22 FE i år

Xiaomi viser elbil i august

(Foto: Xiaomi Kina)

Det måtte vel komme: Nu, hvor folk køber færre smartphones end før, må mobilfabrikanterne finde på andre gadges at sælge i store tal.

Hos verdens tredjestørste i mobiler – kinesiske Xiaomi – er det en egen elbil. Den får verdens-premiere i august, men kan nok først købes i 2023 eller snarere i 2024.

Xiaomi er en af de mest vidtspændende kinesiske elektronik-koncerner:

(Foto: Xiaomi Kina)

Her i Danmark kan man f.eks. købe mobiltelefoner, tablets, tv, barbermaskiner, el-løbehjul, støvsugere, ventilatorer, kufferter, cykelhjelme og smartwatches, mens Xiaomi i andre lande også sælger laptops.

Næste project hedder altså elbiler, og Xiaomi nøjes ikke med at bygge den elektroniske styring, sådan som f.eks. konkurrenten Huawei gør.

Nej, Huawei har investeret 10 milliarder dollars i sine elbil-drømme og er i fuld gang med at bygge en stor fabrik til formålet.

Xiaomi har hentet assistance hos de HVST Automobile Design kinesiske bilskræddere fra, der har tegnet flere kendte elbiler.

Xiaomi vil selv stå for al elektronik, computer-styring, underholdnings-systemer og displays i kabinen. Det kunne tyde på, at Tesla får en ny stærk konkurrent.

Tekniske data er indtil videre få på Xiaomi Car – heller ikke navnet på elbilen. Eftersom Xiaomi bruger fornavnet Mi på de fleste af sine produkter, kunne man forestille sig, at det også vil ske på fire hjul.

Til gengæld skulle det være ret sikkert, at Xiaomi vil satse på et global afsætning af sin elbil. Den kinesiske gigant har i forvejen et etableret netværk til markedsføring, distribution og salg….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingen Galaxy S22 FE i år