Gratis forsendelse er vigtigst

Smuk trådløs lyd

(Foto: Pantheon Audio)

Trådløse højttalere behøver ikke at være udformet som en firkantet kasse eller en cylinder, sådan som man ofte ser.

Man kan godt eksperimentere med designet, så højttaleren til sidst ligner et kunstværk.

Danske Bang & Olufsen har vist vejen med fysisk ret store højttalere, der har en nærmest skulpturel udstråling.

(Foto: Pantheon Audio)

Australske Pantheon Audio gør det nu med sin lille Obsidian, som de færreste ville tro var en Hi-Fi højttaler. Indtil man tænder for lyden naturligvis.

Pantheon har tidligere gjort sig bemærket ved at bygge den største højttaler, der bruger Amazons Alexa konkurrent til Googles Assistent og Apples Siri.

Obsidian er anderledes handy og elegant. Den lever op til sit navn, der er hentet fra den glas-lignende sten, som opstår, når lava køles ned.

(Foto: Pantheon Audio)

 

Med sine markerede kanter og mindelser om en stor dråbe kan man sagtens bruge højttaleren som pynt i stuen. Den idé hjælpes på vej af, at Obsidian fås i enten sort eller hvidt.

Kabinettet er fremstillet af meget tæt kunststof, der skal have samme gode akustiske egenskaber som træ – det foretrukne materiale til gode højttalere.

Indendørs sidder to forstærkere, en bashøjttaler på 40 watt og to diskant-enheder på hver 20 watt, De kan ikke spille vildt højt, men til gengæld rent og med en naturlig lydgengivelse.

(Foto: Pantheon Audio)

Frekvensområdet skal være 55 til 22.000 Hz, så hvis man vil have dybbas, skal man nok investere i en subwoofer af andet fabrikat. Sådan en producerer Pantheon Audio nemlig ikke i øjeblikket.

Obsidian er trådløs og kan forbindes til alle større streaming tjenester. Desuden fungerer den elegante højttaler med Wi-Fi, Bluetooth, Apple AirPlay 2 samt med populære filformater som f.eks. tabsfri Hi-Fi.

Lidt utraditionelt kører Obsidian på batteri, for den ligner egentlig ikke en bærbar højttaler. Never mind – for højttaleren kører i op til 15 timer på en opladning. Ganske flot.

Endelig er Obsidian skræddersyet til Alexa, så den via sine indbyggede mikrofoner kan adlyde stemme-kommandoer fra Amazons digitale assistent.

Betjeningen foregår via en medfølgende app, stemme-kommandoer til Alexa eller på fire baggrunds-belyste knapper nederst på kabinettet.

Til sidst prisen, der godt kan virke lidt B&O’sk. Det vil sige højt. Pantheon vil nemlig have 1.400 dollars for hver Obsidian boks. Det svarer til ca. 9.800 kroner….

(Foto: Pantheon Audio)

(Foto: Pantheon Audio)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gratis forsendelse er vigtigst