Spil musikken mere grønt

Lad mobilen op på ni minutter

(Foto: Realme)

Mens Apple og Samsung holder sig diskret borte fra racet om den hurtigste opladning af batterier, kappes de kinesiske mobiltelefon fabrikanter på livet løs.

OnePlus var længe helt fremme med sine smartphones, men bremsede lidt op med sin nye OnePlus 11 topmodel. Den kan ”kun” fylde sit batteri op med 100 watt, hvilket alt andet lige er tre gange hurtigere end f.eks. Apple iPhone 14 eller Samsungs seneste Galaxy S23.

OnePlus’ søsterselskab Realme buldrer til gengæld frem med fuld fart: Realmes nye GT Neo5 skal således kunne lade sit 4.600 mAh batteri op fra 0 til 100 procent på bare 9,5 minutter!

Det sker ved hjælp af 240 watt, der pumper den nye energi i et batteri, der er delt op i to separate celler.

På den måde kan Realme GT Neo5 gå fra 0 til 20 procent på 80 sekunder eller 0 til 50 procent på fire minutter. Det er helt utrolige værdier.

Lige nu er det kun kineserne, der kan købe den nye telefon. Den dukker dog snart op i Europa. (Foto: Realme)

Realme bruger i princippet den samme SuperVOOC teknologi, der også kendes fra OnePlus telefoner – og for den sags skyld også fra de to andre søskende Vivo og OPPO.

Det dobbelte batteri er kun den halve hemmelighed i den nye Realme. Den anden halvdel ligger i en meget stærk GaN ladeblok og et specielt USB-C kabel, der kan transportere strøm med 20 volt og 12 ampere.

Den bliver konverteret til 10V/24A i tre 100 watt power-chips, der sidder i Realme telefonens USB-indgang.

Strøm i den kaliber plejer at belaste batterierne hårdt, så de varmer mobilen op. Det er årsagen til, at Samsung holder sig bort fra kapløbet.

Som nogle læsere måske vil huske, brød en stribe dyre Galaxy Note telefoner i brand for nogle år siden, så Samsung måtte trække hundrede-tusinder af mobiler tilbage fra markedet.

Senere undersøgelser viste, at brande og eksplosioner skyldtes overbelastede batterier. Siden har Samsung derfor nøjes med moderate opladnings-hastigheder på 25 til 30 watt.

USB-C stikket ser meget uskyldigt ud, men det kan altså tåle en belastning på 240 watt via et specialkabel. (Foto: Realme)

Realme hævder, at den slags problemer har man slet ikke. Batteriet i GT Neo3 er testet til 1.600 fulde opladninger, hvilket svarer til fire års normalt brug.

Ud over super-batteriet har Realme GT Neo5 også flere andre sjove gimmicks. Således kan man på bagsiden af telefonen kigge direkte ind til den Snapdragon 8+ Gen 1 processor, der er mobilens motor.

Processoren er gemt under glas med en ring af små LED-lamper omkring. Via en app kan man vælge denne “scene-belysning” i 25 forskellige farver.

Lysshowet kan vælges til at illustrere opgaver som opladning, indkomne beskeder, gaming, opkald osv. Det er selvfølgelig det rene sjov, men mange smartphone købere elsker den slags.

Inspirationen har Realme tilsyneladende hentet hos Nothing telefonen, som er skabt af OnePlus’ tidligere topchef og stifter. Det bliver i familien.

Selve GT Neo5 virker i det hele taget ikke som de lavpris-modeller, som Realme mærket ellers er mest kendt for.

Til højre for kamera-panelet sidder et belyst vindue, så man kan kigge ind til Snapdragon processoren. (Foto: Realme)

AMOLED-skærmen på 6,7 tommer og Full HD+ er nemlig super-hurtig med en opdaterings-hastighed på 144 Hz – eller gange i sekundet. Det tyder godt for computerspil.

Kameraerne på ryggen er koncentreret omkring en Sony IMX890 billedsensor på 50 megapixel og optisk stabilisering. Den suppleres af en mere middelmådig vidvinkel på 8 MP og en makro på 2 MP.

Andre specifikationer er stereo-højttalere, infrarød overføring af data og et design med hele otte lag af køle-elementer. Hele herligheden vejer 199 gram, og det frostede glas på bagsiden fås i kulørerne hvid, sort og lilla.

Realme GT Neo5 er netop introduceret i Kina, hvor den koster fra 3.199 yuan eller ca. 3.500 kroner for en udgave med 16 GB RAM og 256 GB lager. En version med hele 1 TB lager skal kunne fås for 3.499 yuan.

Realme oplyser, at telefonen kommer til Europa “snart.” Om det så også inkluderer Danmark, må tiden vise.

I øjeblikket markedsfører den store kinesiske BBK Electronics koncern kun OnePlus telefoner på det danske marked – ikke produkter fra søster-mærkerne….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spil musikken mere grønt