Cadillac snart klar med vild elbil

Windows vil ind på flere smartphones

 

(Foto: Motorola)

Der var engang, hvor Microsoft troede, at man kunne blive en magt-faktor på smartphones.

Det var, da Microsoft lancerede Windows Phone og købte Nokias daværende Lumia smartphones for at sikre sig telefoner at køre styresystemet på.

Det blev en eklatant fiasko. Windows fik aldrig et ben til jorden i et mobil-marked, der var domineret af Googles Android og Apples iPhones.

Siden har Samsung forsøgt med en integration af sine Galaxy telefoner med Microsoft Office. Den omfattede et separat tastatur og mobile som skærm.

Men også den løsning har der været meget stille omkring i de seneste par år.

 

Motorolas ThinkPhone kan fungere som en pc med tastatur og stor skærm. (Foto: Motorola)

Nu kommer så tredje tilløb. Denne gang er det Motorola, som er gået sammen med Microsoft om at integrere Windows 365 på en Android smartphone.

Der er tale om ThinkPhone, som Motorola fremstiller for sin ejer Lenovo. Sidstnævnte er verdens største pc-producent og derfor en storkunde hos Microsoft.

I den forbindelse vil man udnyttet ThinkPhone telefonens særlige Think-2-Think feature, som gør det muligt at integrere mobilen med f.eks. Lenovos ThinkPad laptops.

Målet er, at ThinkPhone bliver et endnu mere praktisk og effektivt redskab for sin målgruppe, der primært er forretningsfolk.

ThinkPhone brugeren skal nemlig få adgang til Windows 365 på sin mobil og derigennem kunne strømline arbejds-processer, skabe hurtigere dokument godkendelse, øge data-sikkerheden osv.

(Foto: Motorola)

ThinkPhone beskyttes nemlig af Lenovos ThinkShield teknologi, der går langt ud over de normale sikkerheds-faciliteter, man ser på mobiltelefoner.

ThinkShield omfatter både software- og hardware-baseret beskyttelse, der styres af kunstig intelligens for at give optimal sikkerhed mod f.eks. online angreb.

Blandt de mange finesser og funktioner, som den nye integration af ThinkPhone og Microsoft Windows 365, kan nævnes disse:

  • Instant Connect sørger for, at telefon og pc finder sammen automatisk via Wi-Fi.
  • Via et Unified Clipboard kan man hurtigt og problemfrit sende kopieret tekst, billeder, video og skannede dokumenter mellem pc og mobil. De kan klippes og klistres direkte mellem apps.
  • Med Unified Notifications kan meddelelser fra mobilen vises direkte på pc-skærmen i Windows’ Action Center. Et klik på notifikationen vil automatisk åbne den tilknyttede mobil-app på pc’ens skærm.
  • File Drop sikrer, at man kan trække og slippe filer mellem pc og ThinkPhone.
  • Tilsvarende kan man med App Streaming åbne alle Android apps fra mobilen på sin pc.
  • Advanced Webcam sørger for, at pc’en kan bruge telefonens meget bedre kameraer direkte. Også til f.eks. videomøder.
  • Endelig forbinder Instant Hotspot for, at pc’en med et enkelt klik kan udnytte telefonens hurtige 5G forbindelse til kommunikation og data-overførsler.

 

 

ThinkPhone har en særlig walkie-talkie knap, så man kan tale sammen direkte i grupper via Microsoft Teams. (Foto: Motorola)

Hvis man forbinder sin Motorola ThinkPhone til en større skærm og parrer dem med et stort tastatur og en mus via Bluetooth, vil mobilen fungere som en laptop-pc med fuld adgang til cloud-features i Windows 365.

I praksis betyder det, at man kan få adgang til alle apps og kontor-programmer, ligegyldigt hvor man befinder sig. Blot der er et mobilnet.

Endelig kommer ThinkPhone med en særlig walkie-talkie «push-to-talk» app. Den giver adgang til at kommunikere direkte med kolleger og hele grupper via Microsoft Teams. På telefonen kan walkie-talkie funktionen aktiveres via en særlig rød knap.

Som ”motor” bruger ThinkPhone Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1. Skærmen er på 6,6 tommer og viser billeder i Full HD+ kvalitet.

Med ved købet af en ThinkPhone følger en TurboPower ladeblok, der kan fylde mobilens batteri hurtigt op med 68 watt.

Selve telefonen er meget solid og holdbar. Den er f.eks. pakket ind i aramid-fiber, der er stærkere end stål. Displayet er beskyttet bag ridsefast Gorilla Glass Victus.

Motorola oplyser, at ThinkPhone er vandtæt efter de skrappe IP68 krav. Det betyder, at telefonen er godkendt efter de militære MIL-STD-810H specifikationer.

De nye Windows features vil være tilgængelige på ThinkPhone I løbet af de kommende uger. Prisen afhænger af ens Microsoft-abonnementer….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cadillac snart klar med vild elbil