Sender 8K op i mega format

Lenovo har den nye Blackberry

(Foto: Motorola)

Der er sikkert en del af mine mere voksne læsere, der kan huske, at Blackberry telefoner huserede på det danske marked for 15 til 20 år siden.

Det særlige ved Blackberry var dengang, at de havde rigtige tastaturer at skrive på. Desuden havde en særlig software, der skubbede mails og meddelelser frem.

De rigtige tastaturer ser vi fortsat ikke på moderne smartphones, mens mail-kommunikationen naturligvis er blevet mere avanceret end dengang.

Flere fabrikanter – heriblandt et par kinesiske – har forsøgt at genoplive Blackberry, men forgæves. Tilsyneladende var der ikke marked for en telefon, som primært henvendte sig til forretningsfolk.

(Foto: Motorola)

Samsung havde samme oplevelse og måtte derfor stoppe produktion af sine store og dyre Galaxy Note mobiler.

Nu kommer Lenovo så på banen med den nye ThinkPhone, som man har ladet datterselskabet Motorola udvikle. Her er der masser af knowhow at hente, når det gælder smartphones.

Profil og image på den nye mobil skal til gengæld komme fra Lenovos succes-rige ThinkPad og ThinkBook laptops til forretningsfolk.

Den nye ThinkPhone ligner da også en håndholdt version af Lenovos bærbare pc’er til professionelle. Sammen matsorte farve og nubrede overflade.

For efterhånden mange år siden var Blackberry den sikreste mobiltelefon på markedet. Barack Obama måtte derfor udskifte sin elskede iPhone med en Blackberry, da han tiltrådte i Det Hvide Hus i 2009. (Foto: Blackberry)

ThinkPhone minder slet ikke om andre Motorola telefoner. Den er mere diskret og appellerer næppe til unge og smarte individualister, der gerne vise deres nyeste mobil frem.

Lenovo og Motorola vil da også gå mere efter virksomheder og organisationer, der i forvejen satser på Lenovo laptops, desktops og servere.

Derfor kommer ThinkPhone bl.a. med Microsoft 365, Outlook og Teams præ-installeret. Dertil kommer en stribe sikkerheds-funktioner, som nok skal være med til at berolige virksomhedens it-afdeling.

Det er først og fremmest Motorolas Moto Threat Defense og Moto Secure, der begge er hardware-baserede og benytter kunstig intelligens (AI) til at beskytte telefonen bedre.

Den orange knap på ThinkPhone skal bl.a. give adgang til specielle funktioner som walkie-talkie kommunikation via Microsoft Teams. (Foto: Motorola)

ThinkPhone indeholder tillige Moto KeySafe. Det er en separat processor, der kører med Android styresystemet.

Her lægger den et ekstra lag af sikkerhed ved f.eks. at isolere pin-koder, passwords og kryptograferede filer fra resten af styresystemet. I stedet lægges informationerne i et hacker-beskyttet område.

Den mest iøjnefaldende del af ThinkPhone er nok bagpladen i aramid-fiber, som har navnetrækket ThinkPhone påtrykt.

Andre dele af den barsk-sorte telefon har de for Lenovo ThinkPads typiske orange kontra-farver. Hvor laptops har en orange “pege-pind” siddende i midten af tastaturet, har ThinkPhone en særlig knap i samme farve i venstre side af mobilen.

ThinkPhone kan integreres fuldstændigt med Lenovos ThinkPad og ThinkBook laptops. (Foto: Motorola)

Tilsyneladende er Motorola gået i samarbejde med Microsoft om at give knappen ret unikke funktioner for en smartphone.

Knappen skal bl.a. give en slags ”walkie-talkie” lignende feature, som skal bruges til hurtigere kommunikation via Microsoft Teams til videomøder.

Hvad der virker mest imponerende ved ThinkPhone er, at den prøvet at gen-tænke, hvad man bruger mobiltelefoner til i en virksomhed eller en større organisation.

Alene standard-udvalget af software og den udvidede sikkerhed er et klart eksempel. Det samme gælder, når ThinkPhone kan integreres fuldstændigt med Lenovos laptops som f.eks. det seneste nye flagskib ThinkPad X1 Carbon Gen 11.

ThinkPhone vil også automatisk opdage ens pc på netværket og forbinde sig til den via Wi-Fi. Den kan synkronisere notifikationer, adresse-lister og selv pc’ens skrivebord.

I stil med Apples AirDrop har ThinkPhone et File Drop system, der gør det legende at dele og flytte documenter på kryds og tværs af mobil og laptop.

På samme måde kan Motorolas Advanced Webcam feature forvandle telefonens kamera til et webcam i langt bedre kvalitet end pc’ens egen. Igen en idé, der er lånt hos Apple.

Endelig kan ThinkPhone fungere som en hurtig 5G hotspot for en Lenovo laptop. Forbindelsen sker med et enkelt klik.

Ellers er ThinkPhone som de fleste andre topklasse mobiler. Som motor får den f.eks. således Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1 processor, der var den førende i 2022.

Den får tre kameraer på ryggen, hvor hoved-objektivet er på 50 megapixel. Det indbyggede batteri er på 5.000 mAh og skal sikre 36 timers drift på en opladning. Sidstnævnte foregår med hurtige 64 watt.

Lenovo ThinkPhone by Motorola kommer I danske butikker I nær fremtid. Prisen er endnu ikke offentliggjort, men den er nok heller ikke så vigtig, når det er en virksomhed, som køber mobilen – og ikke en privatperson….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sender 8K op i mega format