Pust og se, om du har Corona

Sender 8K op i mega format

(Foto: Hisense)

Mens de helt store fabrikanter som Samsung og LG holder lav profil med hensyn til 8K tv, fordi der hverken er indhold til den nye super-standard eller den store interesse hos publikum, buldrer kinesiske Hisense ud ad 8K vejen.

Denne gang er det dog ikke, fordi Kinas største tv-fabrikant viser nye 8K fjernsyn. Nej – Hisense satser i stedet på verdens første video-projektor i 8K kvalitet.

Den opsigtsvækkende 120LX er topmodellen blandt de i alt seks nye projektorer, som Hisense præsenterede på den netop overståede CES 2023 udstilling i Las Vegas.

Sådan ser 8K tv ud i 120 tommer. (Foto: Hisense)

Hisense kalder alle sine nye projektorer for Laser TV. Det betyder i praksis, at de indeholder en laserstråle, der kan sende billeder op i stort format, selvom projektoren kun står få centimeter fra væggen.

Den nye 8K projektor kan blæse billeder med utrolige 7.680 gange 4.320 punkter op i 120 tommers størrelse. Det er langt større end fladskærme.

Til gengæld ser lysstyrken ud til at være beskeden med 400 nits eller ca. 1.400 lumens. Med andre ord skal man ikke bruge Hisense 120LX i lyse lokaler.

Hisense kommer også med denne PL1 Laser Cinema projektor. Den fungerer som stuens multimedia central og kan justeres til at vise 4K billeder i fra 80 til 120 tommer. (Foto: Hisense)

Projektoren i superklasse bygger på HiSense egen TriChroma RGB laser-enhed. Den allokerer en separat laser for hver grundfarve og bruger såkaldte ”double micro mirrors” til at øge lysstyrke og kontrast.

Hisense 120LX kommer med Dolby Vision og HDR10 støtte. Desuden er projektoren certificeret til visning af IMAX Enhanced film.

Lydsiden kan også følge med op. De indbyggede højttalere er nemlig fra Harman Kardon og kan arbejde med både Dolby Atmos surround og Virtual:X.

Hisense LH5 projektor i 4K kvalitet er meget lysstærk og kommer med ambient lys integreret. (Foto: Hisense)

Meget mere er der ikke at fortælle om Hisense 120LX på nuværende tidspunkt. Flere specifikationer, pris og leverings-tidspunkt oplyses først senere.

I øvrigt skal Hisense nok skynde sig lidt, for titlen af at have verdens første video-projektor holder ikke særligt længe. Samsung kommer nemlig senere i år med en 8K variant til sin Premiere familie af projektorer.

De i alt seks nye projektorer fra Hisense har den kinesiske fabrikant opdelt i to linier, der henholdsvis Laser TV og Laser Cinema modeller.

Sidstnævnte kategori fungerer som stuens underholdnings-central i 4K kvalitet. De er meget mere lysstærke end den sikkert kostbare 8K variant….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pust og se, om du har Corona